wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Den danske damefirer med Anne H.Larsen (Odense Roklub), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd Roklub), Lærke Berg Rasmussen (DSR) og Ida Gørtz Jacobsen (Bagsværd Roklub) satte mandag dansk rekord, da de i flot stil kvalificerede sig til semifinalen ved VM.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

W4-:
Den danske damefirer med Anne H.Larsen (Odense Roklub), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd Roklub), Lærke Berg Rasmussen (DSR) og Ida Gørtz Jacobsen (Bagsværd Roklub) fik en mere end godkendt start på VM, da de i indledende løb satte ny dansk rekord med tiden 6:24:81 min, og vandt løbet klart med 2, 53 sek. ned til Rusland. Pigerne viste ifølge Mads Haubro stærk og kølig roning, specielt på de første 1200-1400 meter, hvor de holdt fokus på deres egne tekniske og mentale detaljer og formåede at ramme den bedre halvdel af deres træning. Pigerne tillod konkurrenterne, at komme lidt tættere på i slutfasen, men det gjorde ikke så meget for allerede på det tidspunkt havde de sikret sig en solid føring, som de heller ikke lod sig fravriste.

(Tre ud af fire både ville gå videre til semifinalen, Danmark vandt heatet med 2, 53 sek. ned til Rusland)

W1x:
Ikke siden 2012 har Fie Udby Erichsen (KVIK) haft en træningslejr som var lige så lovende, som den hun har haft i Østrig i de forgangne tre uger. Derfor er hendes indsats i Bulgarien naturligvis også imødeset med stor interesse. Mandag formiddag formåede hun imidlertid ikke, at få omsat sit høje træningsniveau om til fart i båden. Blot én båd ville kvalificere sig direkte til semifinalen og som frygtet blev Irlands Sanita Puspure for stor en mundfuld for Fie. Allerede efter 500 meter førte ireren med 4,11 sek. ned til Fie på andenpladsen og ved 1000 meter var den afstand vokset til 7,31 sek. Fie kom ifølge træner Mads Haubro ikke ind i den rigtige mentale zone, og selv om hun forsøgte at samle op et par gange var irerens forspring for stort. På den måde mindede Fies åbning på VM ifølge Mads Haubro lidt mere om et middelmådigt, højintenst program end et indledende løb ved VM, og Fie og Mads skal nu bruge de næste dage om at finde det rigtige mindset.

(Vinderen ville automatisk kvalificere sig til semifinalen, Fie var 14,15 sek. efter på andenpladsen efter Irland)

LW4x:
Det lykkedes ikke i første hug for Aja R. Holmegaard (Roskilde Roklub), Juliane E. Rasmussen (Odder Roklub), Mathilde Persson, (Bagsværd Roklub), Trine Toft Andersen (Hadsund Roklub) at indløse billetten til A-finalen, da de tog hul på VM i roning. Kun én båd ville kvalificere sig til A-finalen i heatet og starten skulle vise sig at blive dyr for den danske kvartet. Efter de første 500 meter havde man nemlig sat 2,71 sek. til i forhold til Italien.  Og selv om danskerne roede i bedste tid for hver af de næste tre 500 meter distancer, så lykkedes det ikke at hale italienerne ind, der sluttede 1,96 sek. foran pigerne.

(Kun vinderne ville kvalificere sig til A-finalen, Danmark sluttede på andenpladsen 1,96 sek. efter Italien, der vandt heatet)

LM4x:
Jens Graudal (Bagsværd Roklub), Jonas Lund (Roklubben Furesø), Christian Hagemann (Lyngby Roklub) og Frederik Taulbjerg (Holstebro Roklub) var på trods af en lidt turbulent morgen ganske godt med i starten af deres indledende løb, hvor de efter 1000 meter lå på andenpladsen efter Tyskland. Desværre formåede de ifølge træner Oliver Kiehn ikke at holde drevet over midten af de sidste 1000 meter, som ellers har været danskernes styrke i løbet af sæsonen. Danskerne sluttede på fjerdepladsen 5, 92 sek. efter Tyskland, der vandt heatet. Men trods fjerdepladsen er troen på, at en finaleplads er indenfor rækkevidde i opsamlingsløbet helt intakt, siger Oliver Kiehn

(Kun vinderen ville kvalificere sig til A-finalen, Danmark sluttede på fjerdepladsen 5, 92 sek. efter Tyskland, der vandt heatet)