wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
BLM4x med Jens Graudal (Bagsværd Roklub), Jonas Lund (Roklubben Furesø), Christian Hagemann (Lyngby Roklub) og Frederik Taulbjerg (Holstebro Roklub) er udtaget til senior VM 9-16. september i Plovdiv i Bulgarien.

Af DRC Presseansvarlig Svend Bertil Frandsen

Udtagelsen til VM er kulminationen på et forløb, der tog sin start efter Copenhagen Regatta, hvor drengene lancerede ideen om en mulig udtagelse til World Cuppen i Luzern med træner Oliver Kiehn. Derefter er turen gået over fornemme præstationer i Ratzeburg og Luzern, og U-23 VM i Poznan, hvor drengene opnåede en fjerdeplads og dermed bekræftede det høje niveau, som de har haft sæsonen igennem.

Krævende sommer
”Besætningen har i flere tilfælde dokumenteret et højt internationalt niveau, der berettiger til en VM udtagelse, ikke mindst med et topresultat ved World Cup 3 i Luzern”, siger Sportschef Finn Trærup-Hansen.

”Det bliver dermed en usædvanligt krævende sommer de unge roer kommer igennem, hvor de i løbet af to en halv måned forbereder sig til toppræstationer (WC 3, U23 VM og VM). Hverken en træningsmæssig eller mentalt let opgave, men med det seneste præstationsniveau forventes gå-på-mod og motivation at kunne løfte udfordringen”, siger Finn Trærup-Hansen.