wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det var et kræmmerhus fyldt med blandede præstationer, som en række af de danske landsholdere leverede på VMs åbningsdag.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

LW1x:
Iben Østergaard (Bagsværd Roklub) havde en dag til glemmebogen. Om det var nerver, manglende fokus eller mangel på erfaring skal være usagt, men i hvert fald gik mange ting galt i startfasen og derefter var løbet hurtig kørt. Iben kom skævt fra start, ramte en bøje og tabte åren. Hun fik derefter fat på åren igen, men ramte så igen en bøje og det scenarie satte hende naturligvis så langt tilbage i løbet fra start, at der ikke var mulighed for at komme tilbage. En barsk start på VM for Iben, men håbet er bestemt intakt, at hun kan gøre en bedre figur i opsamlingsløbet.

(To både ville gå videre til semifinalen, Danmark sluttede på sidstepladsen (tid: 8,08, 59 min) lidt mere end 30 sek. efter løbets nr. to, hviderusseren Alena Furman)

M4-:
Det lykkedes ikke i første hug for Steffen Bonde Jensen (Københavns Roklub), Tobias Kempf (DSR), Joachim Sutton (Roskilde Roklub) og Tøger Berg Rasmussen (DSR), at komme i semifinalen, da de sluttede på tredjepladsen i indledende heat, hvor kun to både ville automatisk gå videre til semifinalen. Men træner Thomas Poulsen var alligevel meget tilfreds med indsatsen efter dagens ræs: ”I dag kommer de ikke rigtig med i starten, og så skal de hele ræset igennem arbejde på, at komme tilbage. Det er noget de skal arbejde på. Men jeg er meget imponeret over den måde, som de har forbedret sig på i Østrig, og de har virkelig en god spurt, hvilket de beviser i dag. I det hele taget drejer det sig nu om, at få etableret sig i det felt, der næste år mulighed for at opnå en OL-kvalifikation.”

(To både ville gå videre til semifinalen, Danmark sluttede på tredjepladsen (tid: 5,91,93 min) 0,65 sek. efter Sydafrika, der sluttede på andenpladsen efter Holland)

LM2x:
Der hersker stor opmærksomhed omkring Alexander Modest og Emil Espensen og det med rette. Parret har gjort det rigtig flot i World Cuppen denne sæson og også træningslejren i Østrig har været lovende. Espensen og Modest formåede også at booke billetten til kvartfinalen i dagens indledende ræs, hvor de sluttede på tredjepladsen efter Canada og England men længder foran Japan og Rusland. Fornemmelsen var dog ikke helt i vinkel. Starten var svær og overgangen til banerytmen, sad ikke lige i skabet, forklarede træner Jens Vilhelmsen efter løbet. Drengene skal nu arbejde på at få trykket hårdere på benene, og man er meget klar på, at få brugt de næste dage fornuftigt inden kvartfinalen fortalte Vilhelmsen endvidere.

(Fire både ville gå videre til kvartfinalen, Danmark (tid: 6,24,23 min) sluttede 2,90 sek. efter de canadiske vindere, men lidt mindre end syv sekunder foran japanerne, der sluttede på femtepladsen)

M1x:
Thomas Poulsen har arbejdet intenst med Sverri siden sin ansættelse, og en af de ting, de har arbejdet meget med har været, at Sverri ikke har skullet lægge for hurtigt fra land og så løbe tør for kræfter undervejs. I dag var det så næsten den omvendte verden, da Sverri lagde lidt for blødt ud, og blot var på fjerdepladsen i indledende heat efter 1000 meter. Sverri lod sig dog ikke gå på af, at han lå en smule tilbage i forhold til konkurrenterne, og da han først fandt sin arbejdsrytme, kørte det også bare derudaf. Sverri arbejdede sig stille og roligt tilbage i feltet og selv om han var godt syret til i slutfasen havde han ikke problemer med at køre heat-sejren i hus 4, 58 sek foran serberen Marko Marjanovic.

(Tre både ville gå videre til kvartfinalen, Sverri (tid: 6,50,01 min) vandt med 4, 58 sek foran serberen Marko Marjanovic)

M2:-
Loui Lam (KVIK) og Lars Fjord Garvey (DSR) var landet i et rimeligt hidsigt indledende heat med frygtindgydende konkurrenter. De to danskere kunne dog glæde over, at den bulgarske båd i heatet slet ikke havde danskernes klasse og da kun én båd skulle frasorteres i forhold til kvartfinalerne, så kunne Loui og Lars sætte sig på fjerdepladsen uden at bruge for mange kræfter. Træner Jens Vilhelmsen sagde efter løbet, at drengene ikke havde roet op til deres bedste og var kommet i mål uden rigtigt at finde ud af, hvad der foregik undervejs. Vandet og vinden drillede dem øjensynligt og de havde ifølge Vilhelmsen ikke den skarphed i yderpunkterne, som de har, når de er bedst. Men drengene kommer med alt, hvad de har i næste løb.

(Fire både ville gå videre til kvartfinalerne, Danmark (tid: 6,42,44 min) sluttede på fjerdepladsen lidt mere end 30 sek. foran bulgarerne)