wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Lørdag d. 1.september prøvede de helt nye og unge roere kræfter med kaproningen

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

På en overskuelig banelængde, nemlig 500m og i trygge rammer, er Begynderkaproningen på Sorø sø et perfekt sted at prøve kræfter med kaproning.

Og med over 70 tilmeldinger, var Begynderkaproningen igen i år et hit hos både roere og deres trænere. Og klubber som Silkeborg, Rødvig, Randers og Hadsund havde fundet vej til Sorø sø.

Trygge rammer, korte distancer, godt koncept

Dragør Roklub stillede med tre juniorer til kaproningen i Sorø, hvoraf de to piger kun har gået til roning i ganske kort tid. Med i Sorø var både træner Morten Juel Hansen og ungdomsleder Pia Regel Rasmussen, som kan berette om en rigtig dejlig dag ved mesterskaberne:

”Det var en fantastisk god dag i lørdags. Og vi havde nogle helt nye roere med, som skulle prøve det med kaproning af, på en måde hvor det ikke er så formelt. Der er Begynderkaproningen bare rigtig god. Det med at de bliver fulgt ud til start, og hvis man ikke kan ro helt lige, så gør det ikke så meget – for her er alle helt nye roere, som aldrig har prøvet kaproning før.”

Og i Dragør Roklub har sommeren været god ved medlemstallet, og de har kunnet byde i alt 15 nye medlemmer velkommen i klubben, juniorer og seniorer. Og Pia R. Rasmussen fortæller også, at man er godt i gang med at udvikle et struktureret træningstilbud, så forhåbentlig kommer vi til at se meget mere til Dragør Roklub på kaproningsbanerne i fremtiden.

”Hvis bare ungerne gerne vil”

Transporttiden fra Vestervig til Sorø, ligger på omkring 4 timers tid, men det gør ikke noget. Det er nemlig ikke første gang at formand og rochef i Vestervig Roklub, Jan Østergaard, har taget turen til Sorø med sine ungdomsroere, og da oplevelsen altid er god, prioriterer klubben gerne en lang køretur, for en god dag:

”Jeg synes det er et rigtig godt koncept de kører efter i Sorø. Alle får lov at ro alene i Edon- og single sculler, og så får de senere på dagen lov at ro i både dobbelt sculler og dobbelt firer – noget som roere fra de mindre roklubber, ikke har mulighed for at prøve i hverdagen.

Det var en kanon oplevelse for vores roere, og en af de små vi havde med, sagde til mig om eftermiddagen: Dét her, det skal vi igen til næste år. Og så længe ungerne vil, så tager vi gerne turen.”

Man hjælper hinanden til Begynderkaproningen

Vestervig Roklub, som også havde taget turen til Sorø sø i lørdags, var ramt af lidt sygdom, men her kunne Dragør Roklub træde til og hjælpe med en roer.

På den måde fik Dragørs Frederik Juel Hansen en tur både i dobbeltsculler med Mikkel Sondrup fra Vestervig, og en tur i dobbeltfirer hvor drengene fik et par drenge fra Sorø med ombord. Og sådan er det med Begynderkaproningen – der hjælper man hinanden.

Godt at klubberne kan låne lidt roere af hinanden. Foto: Jan Østergaard.