wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
De 22 danske juniorlandsholdsroere skulle søndag på vandet for at prøve kræfter med 500m distancen ved årets Baltic Cup

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] | Billeder: Ungdomslandsholdene i roning

Som lørdagens distancer, startede søndagen også med indledende heats, hvor Danmark roede fire A-finalepladser hjem, mens de resterende fem både gik i B-finaler.

Den danske dag har været blandet, men overordnet set har turen til Estland været præget af god stemning, samarbejde og holdfølelse fortæller talentkoordinator og mandskabsleder Anders Tranberg Andreasen:

”Nogen får oprejsning i dag, og gør det godt, mens andre gør det knap så godt. Men vi har haft en god, velfungerende gruppe afsted, hvor der har været god holdfølelse. Og det er dejligt at se et så forholdsvist ungt trænerhold, med nogle nye trænere der går til opgaven med krum hals. Det er en god og positiv trænerudvikling, som er givtig for dansk roning.”

Desværre stiller Danmark, i år, ikke med fuldt hold til Baltic Cup, og antallet af medaljer er da også lavere end de to forgangne år, noget der ifølge talentkoordinatoren bl.a. har rod i, at antallet af roere ikke er så mange, som man kunne ønske:

”Der er ingen tvivl om, at vi er inde i nogle årgange, hvor vi er presset på den masse af roere vi har, at lave talenter ud fra – særligt på pigesiden. For selvfølgelig havde det været federe, hvis vi kunne stille med fuldt hold, og endnu bedre hvis der var kamp om pladserne.”

Men den opmærksomme læser, vil have bidt mærke i, at der bag nogle af roerne står angivet klubber, der ikke nødvendigvis er så solidt etableret i landsholdsregi som andre – et positivt afkast af den årlige Baltic Cup-camp, fortæller talentkoordinatoren:

”Baltic Cup-campen giver de lidt mindre klubber muligheden for at vise flaget, og selvom man måske kommer som den eneste roer fra en klub, så får man chancen for at komme med. Og det er en chance David Wandrup fra Sjaxkøbing har grebet, og som bærer frugt i dag hvor han vinder en medalje sammen med Peter Skou fra Sorø.”

Og at der også er fat i nogle af de mindre klubber, er noget som glæder talentkoordinatoren.

Hvordan gik det de danske juniorroere?

JW2- med Nikoba í Gong og Stine Højager Nielsen (begge Holstebro) sørgede for dagens første, danske medalje i Estland ved at ro en andenplads hjem i deres A-finale.

JM2X med David Wandrup (Saxkjøbing) og Peter Skou (Sorø) gjorde pigerne kunsten efter, og sikrede dagens anden sølvmedalje til Danmark ved at ro sig ind på andenpladsen i deres A-finale

De to sølvvindende mandskaber

JM4- med Charlie McDonald (Københavns), Søren Meldgaard Madsen (Holstebro), Anton Østergaard-Clausen (Odder) og Max Elleskov Røgild (Silkeborg) ror sig ind på femtepladsen i deres A-finale.

JM2- med Gustav Bjerg Madsen (Holstebro) og Asbjørn Neumann (København) slutter på førstepladsen i deres B-finale.

I JW1x slutter Rikke Køchs (Aarhus) på en andenplads i hendes B-finale.

Emil Lindegaard Nielsen (Roskilde) i JM1x slutter på sjettepladsen i A-finalen på 500m distancen.

JW2X med Trine Leitzke (Odder) og Ida Marie Reimer (Lyngby) slutter på sidstepladsen i deres B-finale, og bliver samlet nr. 10 på søndagens 500m distance.

JM4x (en ren Holstebro-båd) med Christian Søndergaard, Nikolaj Dalbøl, Tobias Kramer, og Simon Mikkelsen sætter punktum for deres Baltic Cup deltagelse med en sejr i B-finalen, og dermed en samlet 7.plads på 500m distancen.

JW4x-pigerne Astrid Højgaard (Bagsværd), Josefine Freltoft (København), Sofie Valentin Hæk (Silkeborg) og Caroline Munch (Roskilde) slutter på anden- og sidstepladsen i deres B-finale, hvilket giver en samlet 8. plads.

Gennem hele mesterskabet samler landene point sammen, alt efter hvilke placeringer roerne får i deres løb. I år ender Danmark på fjerdepladsen med 118 point, lige efter Hviderusland mens Tyskland tager sejren med 195 point.

I alt kommer det danske U18 landshold hjem med tre medaljer fra årets Baltic Cup. En bronzemedalje til JM4- på 2000m og to sølvmedaljer til hhv. JW2- og JM2x på 500m.