wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I dag har det danske U18 landshold roet på den ’almindelige’ 2000m distance i Viljandi, Estland

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] | Billeder: Ungdomslandsholdene i roning

Baltic Cups første dag bød på 2000m distancen for de danske U18 roere, og lørdagens løb i Estland udløste en enkelt dansk medalje som JM4- drengene roede hjem.

I år er alle 11 Baltic Cup-lande til start ved mesterskaberne, så det er nationer som Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Rusland, Hviderusland, Polen, Litauen, Letland og Estland, de danske juniorlandsholdsroere har mødt på vandet. Vejret i Viljandi har været nogenlunde med roerne i dag med solskin og lidt vind – men ikke så meget at det har givet nogle bedre banefordele end andre.

Men netop banerne er lidt anderledes, der hvor juniorroerne ror ved dette års Baltic Cup. Der er nemlig kun inder- og yderbaner, hvilket har været med til at udfordre roerne lidt ekstra fortæller mandskabsleder og talentkoordinator Anders Tranberg Andreasen og fortsætter over i en evaluering af den danske dag:

“Samlet set ligger vi nogenlunde midt i, og jeg synes roerne klarer det godt og de placeringer vi ror hjem, er fornuftige. Det er tydeligt, at nogle af roerne har været ret spændte og nervøse, og der er ingen tvivl om, at det er første gang for nogen af dem, og at der ikke er ’almindelige baner’ er jo en ekstra udfordring.”

I morgen venter 500m distancen, hvor pladen viskes ren og der er nye medaljer på spil. For nogle af roerne er det en chance for at få revanche og Anders Tranberg fremhæver selv Rikke Køchs i JW1x, der i dag fik en hård lodtrækning og på trods af en god tid i indledende ender i B-finalen, hvor hun ror en tid svarende til en fjerdeplads i A-finalen.

Roerne stod op til en smuk lørdag morgen i Estland

Hvordan er det gået det danske U18 landshold på de 2000m?

Lørdagen i Estland startede med indledende løb, hvor det blev til syv ud af ni mulige A-finaler til Danmark, kun JW1x og JW4x måtte se sig henvist til B-finalen.

JM4- med Charlie McDonald (Københavns), Søren Meldgaard Madsen (Holstebro), Anton Østergaard-Clausen (Odder) og Max Elleskov Røgild (Silkeborg) slutter på tredjepladsen i deres A-finale, og tager dermed bronzen på 2000m distancen.

De danske JM4- drenge på medaljeskamlen

I JW1x slutter Rikke Køchs (Aarhus) slutter på en fornem førsteplads i B-finalen.

Astrid Højgaard (Bagsværd), Josefine Freltoft (København), Sofie Valentin Hæk (Silkeborg) og Caroline Munch (Roskilde) i JW4x må se sig henvist til 2. og sidstepladsen i deres B-finale.

JW2X med Trine Leitzke (Odder) og Ida Marie Reimer (Lyngby) ror en femteplads hjem i deres A-finale.

JW2- med Nikoba í Gong og Stine Højager Nielsen (begge Holstebro) slutter på fjerdepladsen i deres A-finale.

Emil Lindegaard Nielsen (Roskilde) i JM1x slutter på femtepladsen i lørdagens A-finale

JM2X med David Wandrup (Saxkjøbing) og Peter Skou (Sorø) slutter på fjerdepladsen i deres A-finale.

Holstebro-båden JM4X med Christian Søndergaard, Nikolaj Dalbøl, Tobias Kramer, og Simon Mikkelsen slutter på femtepladsen i deres A-finale, hvor de var det yngste hold.

I JM2- blev det til en femteplads i A-finalen til Gustav Bjerg Madsen (Holstebro) og Asbjørn Neumann (København).

I morgen venter sprint-distancen på 500m hvor de ni danske mandskaber igen skal på vandet og give den gas i Estland.

Husk at du kan følge de unge roere tæt på DFfRs Instagram roning.dk.