wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
På søndagens slutspurtdistance havde de danske U18 landsholdsroere mulighed for igen at give den gas på vandet, ved dette års Baltic Cup

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Som i går viste de danske juniorroere godt niveau allerede i de indledende løb, hvor alle mandskaber undtagen et, roede sig til en plads i A-finalerne.

Talentkoordinator og mandskabsleder Anders Tranberg Andreasen glæder sig over at den samlede juniorgruppe i høj grad har vist god figur i weekenden:

”Vi kan være rigtig godt tilfredse med de samlede resultater. Der er uden tvivl noget at bygge videre på, og vi har en trup som er godt på vej. Hvis udviklingen fortsætter sådan, så kan vi være fortrøstningsfulde i forhold til denne her årgang. De ligger hvor de skal på nuværende tidspunkt, og hvis de går hjem og gør deres arbejde og udvikler sig så ser det rigtig positivt ud.”

Der har været god bredde på, hvem der har indhentet point til den samlede stilling. Noget der tegner godt for den videre udvikling af de unge roere.

Nu er hele den danske landsholdstrup på vej hjem fra et rigtig godt mesterskab hvor både vejret og sammenholdet har været rigtig godt. Især har trænergruppen fungeret rigtig godt og trænerne har været gode til både at hjælpe og støtte hinanden fortæller Anders Tranberg Andreasen.

Søndagens resultater og medaljetagere

JM4x pigerne Astrid Bruun Fejfer (Lyngby Dameroklub), Clara Hornnæss (Roklubben Furesø), Kristine Søndergård Hansen (Roklubben Furesø) og Cecilie Brünnich Sørensen (Københavns Roklub) roede en andenplads hjem i deres A-finale.

Nikoline Kroll (DSR) har desværre været ramt af ondt i ryggen, så Cecilie Brünnich trådte til og overtog hendes plads i dobbeltfireren.

JW2x med Stine Højager Nielsen (Holstebro Roklub) og Karen Katrine Mortensen (Fredericia Roklub) sluttede lige efter Litauen i deres A-finale, og sikrede sig dermed en sølvmedalje.

JM4- med Holstebro-drengene Søren Meldgaard Madsen, Emil Ulnits, Frederik Geertsen Lund og Tobias Bork Kristensen kunne også rykke en plads op på medaljeskamlen i forhold til i går, da de, i dag, sluttede på andenpladsen i deres A-finale.

I JW1x sluttede Cecilie Brünnich Sørensen (Københavns Roklub) i dag på tredjepladsen, som udløste en bronzemedalje.

Ida Marie Reimer (Lyngby Dameroklub) og Anna Adelholm (KVIK) i JW2- roede en A-finale hvor de sluttede på tredjepladsen og det udløste en bronzemedalje til pigerne.

JW4- pigerne Laetitia Panero-Bommer (Hadsund Roklub), Sofie Valentin Hæk (Silkeborg Roklub), Stefanie Brun Pedersen (Roklubben Ægir) og Rebekkah Nordskjold (Roklubben Ægir) sluttede igen i dag på en flot tredjeplads, og indkasserede dermed endnu en bronzemedalje.

I JM1x måtte Malthe Christiansen (DSR) se sig henvist til den ærgerlige fjerdeplads, lige uden for medaljerækkerne.

Også JM2x med Rasmus Lind (Sorø Roklub) og Oscar Burvil (Holstebro Roklub) endte på fjerdepladsen.

JM2- med Malthe Dybdahl Malling (Hadsund Roklub) og Rasmus Søndergaard Konnerup (Hadsund Roklub) måtte se sig henvist til femtepladsen i deres A-finale.

Eneste B-finale hold JM4x med Mathias Biltoft Ankerstjerne (Roskilde Roklub), Aske Storm (Roklubben Viking), Victor Hellmann Lauritsen (Roskilde Roklub) og Haris Alagic (Hadsund Roklub) vandt over Norge som var eneste andet hold i B-finalen.

I alt kommer det danske U18 landshold hjem fra Baltic Cup 2018 med 10 medaljer – fire sølvmedaljer og seks bronzemedaljer

Danmark slutter på andenpladsen i den samlede pointstilling for landende – 6 point foran Polen. Samlet set vinder Tyskland og Polen, som i går lå på andenpladsen, må se sig henvist til tredjepladsen af Danmark.