wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I dag har det danske U18 landshold roet på den ’almindelige’ 2000m distance i Kruszwica, Polen

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Første dag ved Baltic Cup 2018 er nået til vejs ende for de danske mandskaber i Polen, og det har været en dag hvor bl.a. vejret har vist sig fra sin fine side.

De repræsenterede lande tæller i år Tyskland, Polen, Litauen, Sverige, Norge, Estland, Letland, Finland og Danmark, som ikke kun dyster om medaljer, men også om at samle flest point sammen ved mesterskaberne. Og efter første dags løb, ligger Danmark på en fin tredjeplads med 83 point lige efter Polen som har 84, mens Tyskland pt. fører med 107 point.

Med i Polen er talentkoordinator Anders Tranberg Andreasen, som mandskabsleder og efter første dag er humøret højt i den danske lejr:

”Det har været en god dag hernede, og overordnet set har roerne præsteret som vi havde forventet – og nok også lidt over. Forholdene er gode, og det giver roerne de bedste muligheder for at gå ud og præstere. Der er selvfølgelig nogle af roerne, som godt ville have haft et bedre resultat. Men humøret hernede er højt, og det er en rigtig god regatta hvor det hele fungerer.”

Fordi Rusland og Hviderusland ikke er stillet til start i år, så er konkurrencen ikke så bred som man kunne have ønsket sig. Men både Tyskland, Polen og Litauen er mødt talstærkt op og giver de danske juniorroere god konkurrence på vandet.

Hvem har fået medaljer i dag?

Dagen startede med indledende løb, hvor Danmark gjorde flot figur og samtlige 10 mandskaber roede sig til en plads i eftermiddagens A-finaler.

I JW1x sluttede Cecilie Brünnich Sørensen (Københavns Roklub) på andenpladsen efter et flot løb, og dermed sikrer hun sig en sølvmedalje.

JW2x med Stine Højager Nielsen (Holstebro Roklub) og Karen Katrine Mortensen (Fredericia Roklub) roede en bronzemedalje hjem i deres A-finale.

I JW4- roede Laetitia Panero-Bommer (Hadsund Roklub), Sofie Valentin Hæk (Silkeborg Roklub), Stefanie Brun Pedersen (Roklubben Ægir) og Rebekkah Nordskjold (Roklubben Ægir) en flot A-finale i eftermiddags og sluttede på tredjepladsen.

Også JM4- med Holstebro-drengene Søren Meldgaard Madsen, Emil Ulnits, Frederik Geertsen Lund og Tobias Bork Kristensen kunne efter lørdagens A-finale indtage tredjepladsen og dermed bronzemedaljen.

Udover medaljeresultaterne er det også blevet til en række flotte fjerde- og femtepladser til vores U18 landshold i Polen. Se alle resultater via linket i højre side.

Slutspurtdistancen 500m venter i morgen

Søndag skæres der ned på distancen, og roerne skal således kun ro 500m. Her er der mulighed for at få revanche for lørdagens løb, eller måske sikre sig endnu en medalje med hjem.

Hvordan morgendagens resultater bliver, er ikke til at spå om, men Anders Tranberg Andreasen kan berette om et U18 landshold der i den grad er klar til en dag mere på vandet:

”Det er altid svært, for man kan ikke bare forvente at placeringerne i morgen bliver magen til i dag. Men vi er positive, og forventer at de går ud og leverer lige så godt som i dag. Og man kan også mærke på roerne, at de er sultne efter at komme på vandet igen.”

Husk at du kan følge med på roning.dk og Facebook, hvor vi holder dig opdateret på hvordan det går i Kruszwica.

Og har du husket at følge os på Instagram?

Flot stemningsbillede fra lørdagens åbningsceremoni