wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
DM blev for første gang afviklet i uvante virtuelle rammer i år. Alt i alt var arrangører, roere og trænere vældigt tilfredse med arrangement. Men der er også plads til forbedringer.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen. Foto: Dorthe Loadstar Jensen

DM blev for første gang afviklet i uvante virtuelle rammer i år. Alt i alt var arrangører, roere og trænere vældigt tilfredse med arrangement. Men der er også plads til forbedringer at dømme ud fra reaktionerne:

Sverri Nielsen:
(Sverri sluttede i tiden 05:45:4 som var var lidt over et sekund fra hans rekord fra sidste år på 05:44:3)
”Det gik rigtig fint og helt som jeg havde planlagt. Jeg skulle køre hårdt på, men ikke gå til grænsen for tidligt fordi jeg er ikke rigtig i stand til at håndtere syren lige nu. Så jeg bliver nødt til at holde en mere konstant fart end før. Den mængdetræning, som jeg missede i Portugal (grundet Corona-smitten), har jeg kørt de sidste tre uger. Det er først den sidste uge, at jeg trappede lidt ned, og kørte lidt distancer. Men jeg syntes at det var vigtigt, at jeg kom i form, og jeg var klar til at komme i træningslejr (landsholdet rejser til Portugal den 1.februar) i stedet for at satse alt for meget på DM.

Jeg skulle lige bruge ca. to uger på at få hjertet og lungerne i gang igen, men jeg synes, jeg har kørt nogle ret gode tider og det er gået rimeligt hurtigt med at komme tilbage hen imod det niveau, som jeg havde før. Der mangler stadig lidt, men jeg tror det er koncentreret omkring det anaerobiske, altså at håndtere syren. Det, der er vigtigt lige nu, det er at hjerter, lunger, kredsløbet faktisk kører helt som det skal.”

Søren Madsen
(Skole – Talent-træner, Holstebro)
”Jeg nåede, at følge et par af vores roere, men jeg ville gerne have haft mere tid til at få et indtryk af afviklingen for jeg synes måske at for mange løb var arrangeret for hurtigt efter hinanden og resultaterne efterfølgende og det var jeg egentlig lidt ked af. Det var mit indtryk, at afviklingen af det tekniske setup og roernes opkobling til løbene, indvejning, etc.. gik rigtig fint, jeg havde en enkelt roer, hvis computer løb tør for strøm, og det er jo hvad der kan ske.

Så alt i alt rigtig fint, men jeg synes også at der er plads til forbedringer. Jeg synes f.eks, at det er lidt ærgerligt at man har tre forholdsvis velbesøgte løb, som man slår sammen, så man har 38 roere på én gang, og hvor man ikke har mulighed for at se dem alle sammen på skærmen. Og der synes jeg måske, at man skulle have forsøgt at dele tingene over. Men et fint arrangement, hvor der som sagt også er plads til forbedringer.”

Mikael Espersen:
(En del af arrangørerne som Formand for Bagsværd Roklub)
”Der var nogle små udfordringer hen ad vejen, men dem fik vi løst. Og det lykkedes os også at få overrakt nogle medaljer, Dels til vores egne roere, men også til bl. a Sverri og Nina. Organisatorisk forløb det efter planen og jeg synes også at speakningen forløb rigtig fint. De havde helt klart steppet up.

Men der mangler stadigvæk lidt kommunikation f.eks fra dommerne til speakerne. På et tidspunkt var der et problem i det hollandske system, som ikke blev videregivet til speakerne. Det er blot små detaljer, men det er ting, som vi vil arbejde meget på at få forbedret. En anden ting har været distribueringen af medaljerne, som også bestemt er en udfordring i disse tider. Men alt i alt forløb det rimelig gnidningsfrit. Der var ikke nogen problemer som vi ikke kunne løse rimeligt hurtigt. I øvrigt blev indvejningen (hvor folk skulle tage et billede af sig selv og vægten) et ret sjovt punkt, for folk sendte mange sjove billeder og videoer ind og det kom til at udgøre en rigtig god start på dagen.

Nina Hollensen:
(Sluttede i tiden 06:39:5)
”Jeg har haft en mental grænse med 6:40:00, som jeg virkeligt gerne ville under. Og jeg synes, at min træning herop til havde vist, at jeg godt kunne. Men det er selvfølgelig også vigtigt lige at ramme den rigtige dag for, at det lykkes. Og det er jeg bare sindssyg glad for at det gjorde jeg i dag. Som man nok kan se, så er jeg en starter og en spurter. Men jeg prøver at arbejde hen mod at gøre det mere jævnt, som man f.eks kan se Fie gør fordi det er helt sikkert det mest effektive. Så jeg forsøgte at lave en lang start, sætte banetrykket og derefter indlede en lang spurt. Jeg synes selv, jeg har gjort meget for at få træningen til at fungere under Corona-perioden. Det er selvfølgelig ikke helt det samme fordi vi har haft nogle restriktioner vi skulle arbejde under, men jeg synes at jeg har kunnet træne optimalt.

Oscar Petersen
(Roede 6:09:90, personlig rekord)
”Det var en god dag, det er jo altid rart at sætte PR til stævner, hvor der er lidt ekstra pres på. Målet har været at komme under 6:10 i et stykke tid. Jeg fik fyret en god spurt af og var 0,2 sek fra Emil (Espensen, red.) Jeg ville gerne have slået ham, men han er også i god form. Jeg sad ved siden af Emil, og derudover var Joachim (Sutton, red.) og Sverri (Nielsen, red.) der også. Vi har trænet sammen i ugerne op til, og det var fint at sidde ved siden af hinanden for at skabe den rette stemning.

Jeg havde selv kigget lidt på de Jyske mesterskaber og har også hørt fra folk at betingelserne har været fine i forhold til de organisatoriske udfordringer. For os selv i Danmarks Rocenter har der været en fin koordinering omkring, hvem der helst ville være hjemme og hvem, der ville være i centret. Så jeg synes, at DM blev godt afviklet og teknikken fungerede fint. Selvfølgelig mangler der noget stemning som i Gladsaxe Hallen, når man kommer ind på de sidste 500 meter. Der er ingen tvivl om, at det var den lydmæssige kulisse, som manglede mest og som måske kunne have fået en til at yde endnu mere. ”