wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
500 deltagere kæmpede under vanskelige vejrforhold om medaljer ved årgangsmesterskaberne i Holstebro

Af Jesper Mortensen, Holstebro Roklub

Midt i OL-tid, så var der lørdag nationalt fokus på nogle af de roere, der en dag kan sidde i en OL-båd og måske hente medaljer til Danmark. De nationale årgangsmesterskaber blev afviklet i Holstebro Roklub, hvor godt 500 deltagere kæmpede om medaljer. Det var et lidt lavere antal deltagere end sædvanligt, da en del U23 og U19-roere havde andre projekter denne weekend.

Mesterskaberne blev afviklet under ganske vanskelige forhold. En del regnbyger strøg hen over Vandkraftsøen i udkanten af Holstebro, og gennem dagen hele tiden tiltagende vind gav store udfordringer – især for de mange nybegyndere, der havde deres første løb i Edon- og singlescullere. Vinden var dog næsten en ren modvind, så vilkårene var ens for deltagerne uanset hvilken bane de havde fået tildelt.
På trods af vejrforholdene så viste de mange løb til årgangsmesterskaberne, at der er mange nye talenter på vej. Den arrangerende klub har det seneste år haft den tidligere guldfirer-roer Søren Madsen ansat til at køre et projekt med folkeskoleelever fra Holstebro Kommune. Det kan allerede nu ses på ungdomssiden i Holstebro Roklub, hvor nye roere lavede flere flotte resultater. Generelt kan det siges, at der er gode efterfølgere på vej til den berømmede ’99-generation, hvor konkurrencen stadig er benhård.
Som i Rio, så er roning afhængig af gode vejrforhold, og der blev gennemført gode løb, men da vinden var stærkest sidst på eftermiddagen valgte man at aflyse de sidste løb, hvor nogle af de yngste roere skulle have prøvet at ro ottere.