wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Se hvilke tre roere der er nomineret til Årets Unge Kaproer 2019

Hvem den endelige vinder bliver, afsløres i morgen aften til DFfRs Award Night, der afholdes i Danske Studenters Roklub. Med titlen Årets Unge Kaproer følger der en specialdesignet nål, som overrækkes af DFfRs protektor H.K.H Prinsesse Benedikte, der naturligt vil være tilstede på selve aftenen.

Maria Johansen, Ringsted Roklub

Da Maria måtte opgive sin gymnastik på grund af hendes højde, så kastede hun i stedet sin energi over roning, og for kun to sæsoner siden startede hun med at lære hvordan man ror helt fra bunden.

Maria har brugt utallige timer på vandet, for at finpudse sin teknik, og i 2019 deltog hun i de fleste regattaer i sin årgang. Nu kommer Maria næsten dagligt i Ringsted Roklub, og træner med mastersroerne, i mangel af jævnaldrende roere. Maria har en positiv og afsmittende effekt på alle i klubben, også kajakgruppen og hun har været bidragende til at bringe de to klubber tættere sammen.

Det er mange år siden at der sidst har været unge roere i Ringsted Roklub, men nu er Maria dukket op og har vist vejen for andre, og også for klubbens mastersroere, der har måttet oppe sig for at kunne leve op til samme konkurrenceindstilling som Maria har. Klubben er nu blevet en potentiel “aftager” af dygtige gymnaster, som pga. deres højde ikke længere kan konkurrere på eliteplan. Maria har vist vejen for adskillige andre gymnaster på Ringsted egnen, som nu starter med vintertræningen i roklubben.

Oliver Bach, Randers Roklub

Oliver har været roer siden august 2018, og allerede i januar deltog han i ergometer DM hvor han fik en medalje med hjem. Siden da har Oliver deltaget i diverse kaproninger henover sæsonen. Oliver træner to gange om ugen i Randers Roklub og to gange om ugen i Hadsund, hvor træningen foregår med ungdomsroerne deroppe. Derudover er Oliver en god kammerat og ro-makker, og stillede til start ved Årgangsmesterskaberne trods sygdom, og for ikke at svigte hans dobbeltsculler makker.

Den positive omtale i medierne har givet Randers Roklub nye ungdomsroere. Oliver er loyal over for den klub han kommer fra, og hans træning har fået en anden u-roer i Randers Roklub til at øge sin træningsindsats, så han er også godt på vej med resultater.

Anne Larsen, Odense Roklub

Anne har gennem de seneste tre sæsoner vist stor udvikling som roer, og sidder bl.a. i øjeblikket på DRCs W8+ satsning, som roede VM i Linz i August. En båd der fik opmærksomhed og en invitation til Mirabaud Basel Head regattaen, der blev roet i Schweiz i november, hvor holdet blev nr. 3 i en 350m sprint og nr.5 i 6,4km løbet om eftermiddagen.

Som person viser Anne altid et stort engagement og positivt væsen, og hun demonstrer samtidig stor omstillingsparathed. Meget tidligt i sin rokarriere besluttede Anne, at hun ville være god på seniorplan og er derfor konsekvent omkring at sige nej til de ’nemme succeser’. Anne gør det modsatte af mange andre, og har et drive og et mål om at blive god og komme til OL.

Hun er en kulturskaber på den måde, at det hun gør, er relativt uset og unikt. Hun satser nemlig på det lange mål, og gør samtidig det der forventes af en eliteroer/potentiel eliteroer, ved at flytte til København og prioritere sporten højest. På den måde har Anne skabt sig selv en god platform, for at lære de sidste procent og gøre det som det kræver at blive en god seniorroer.