wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I Poznan, Polen er tredje dag ved U23 VM gået og en stor del af de danske både har i dag været på vandet

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Det er blevet til en god portion C-finaler ved dette års U23 VM, og sammenlignet med resultater fra de tidligere år, er det en dansk lejr i Polen, som især har haft en udfordrende formiddag.

Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene beretter om en fredag, hvor formiddagen har været særligt hård, men dog med en eftermiddag hvor de danske både i aktion har roet nogle gode løb:

”I vores opsamlingsløb, møder vi konkurrence som passer os. Og derfor kommer der noget oprejsning til de roere, som tidligere ved mesterskaberne har mødt modstand. I morgen venter en spændende A-finale, med den lette dobbelt firer, som alle i den danske lejr ser meget frem til.”

BLM4x skal møde Frankrig, Irland, USA, Italien og Spanien og A-finalen roes kl. 16.50.

Fredagens løb

Første danske båd i aktion fredag, var BW1x med Emilie Jersild (Bagsværd Roklub) som skulle ro opsamling, her sluttede hun som nr. fire og roede fredag eftermiddag en C-finale hjem. Hun skal ro C-finale kl. 10.25 lørdag.

BM1x med Emil Lenzig (Lyngby Roklub) sluttede sidst i kvartfinalen, og stillede ikke til start i løbet om semifinale C/D grundet skade.

BW2x med Mia Rützou (Odense Roklub) og Mette Køchs (Aarhus Roklub) roede opsamling og sluttede som nr. 4, dette sendte dem i semifinale C/D – en semifinale hvor de roede et flot løb og sikrede sig en plads i C-finalen lørdag kl. 10.45.

Fjerde danske båd i aktion fredag var BW4- med Ida Birkjær Petersen (Holstebro Roklub), Astrid Steensberg (DSR), Marta Kempf (Odense Roklub) og Julie Holst Poulsen (Odder Roklub) som roede opsamling og lige missede A-finalen. Dermed skal de ro B-finale kl. 09.40 søndag.

Derefter var det BLW2x med Olivia Meinert Cardel (Bagsværd Roklub) og Marie Mørch (Bagsværd Roklub) som kom over målstregen som nummer 3, det sendte dem i C/D semifinale, som de roede senere på dagen. Her leverede de en flot præstation, som sikrede dem en plads i C-finalen lørdag kl. 11.00.

BM4x med Oscar Mazza (Odense Roklub), Mathias Heldbo (DSR), Oliver Tolstrup Christensen (Roskilde Roklub) og Niels Frederiksen (Bagsværd Roklub) sluttede som nr. 5 i deres opsamling, hvilket sender dem i C-finale kl. 11.10 lørdag.