wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Vinter Otter Grand Prix er i fuld gang, og i søndags var der deadline for indmelding af 3. rundes resultater

I søndags kunne man hjemme i klubberne endnu en gang se, hvordan man er placeret i denne sæsons 8GP motions-turnering. Her var det sidste chance for at indmelde sine resultater i den 3. runde af den virtuelle turnering.

Af Gustav Højmark-Jensen

Denne gang gjaldt det den korte 1000m distance, som alle fire eller alle otte roere skulle igennem, så hurtigt som muligt, men hvor nogen måske fokuserer på at ligge i front, så er der andre hold, der bruger anledningen til at samles om noget andet end bare træning.

Sådan har Inga Heller, fra Helsingør Roklubs ”Makrellerne”, det for eksempel. For hende handler det ikke så meget om, hvem der ligger i front, men at man samles om at ro 8GP, og har det hyggeligt med sine ro-kammerater:

”Selvfølgelig er der nogle på holdet, der går op i placeringen, men for mig handler det om at holde mig i gang, og 8GP handler i høj grad også om det sociale i, at vi aftaler, at i dag går vi ned og ror 8gp, og mødes på det og det tidspunkt. Det giver mig en del at have 8GP at samles om, udenom vores normale træning i løbet af vinteren”.

Grandprix uden præmie

Selvom navnet måske antyder det, så er der ingen præmier at vinde i Vinter Otter Grand Prix, andet end hæder og måske en håneret eller to. Men ifølge Inga Heller fra Makrellerne i Helsingør, kunne en reel præmie måske få nogle til at hive hårdere:

”Jeg må indrømme, at i starten troede vi faktisk, at vi deltog i en konkurrence om en ergometermaskine, men nu er det ikke noget vi tænker så meget på. Jeg er med fordi jeg synes det er hyggeligt og sjovt at være med, men hvis vi kunne se, at vi havde mulighed for at vinde noget til klubben, så kan det godt være, at vi ville hive lidt hårdere i ”årerne”, slutter Inga Heller fra Helsingør Roklub.

Om der kommer en præmie på højkant under næste vintersæsons 8GP er svært at spå om, men det er måske heller ikke nødvendigt. For mange klubber og hold (inklusiv Makrellerne) er det nemlig blevet en tradition at deltage i turneringen. Så mon ikke der bliver lagt lige mange kræfter i ergometermaskinen, selvom det kun er hæderen, der er på spil?

Du kan se alle resultater og placeringer fra Vinter Otter Grand Prix via linket til højre. Næste runde i turneringen løber frem til den 15. februar. Her gælder det distancen på 2000 meter.