wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Roerne i Danmarks Rocenter har forladt det triste danske efterårsvejr for at tage revanche for den træningslejr, der i foråret måtte afbrydes grundet Corona-restriktionerne.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Det, der i foråret skulle have været starten på et forløb, som skulle kulminere ved OL i Tokyo 2020, fik en brat afslutning 14.marts, da de danske myndigheder opfordrede alle danske rejsende i udlandet til at vende hjem til Danmark grundet risikoen for smittefaren af Corona-virus.

Siden dengang har landsholdet været igennem et mildest forfærdeligt frustrerende 2020, hvor de sportslige ambitioner har haft meget vanskelige vilkår at trives under i takt med sundhedsmyndighedernes stadig strengere Corona-restriktioner under ”anden-bølgens” vokseværk.

Genvinde humøret
Men nu har landsholdet fået taget en slags revanche for den træningslejr, der i foråret gik i vasken eftersom landsholdet nu fra 14-29. november er tjekket ind på det imponerende træningscenter i Aviz, der tilbyder de ypperste muligheder for at optimere formen, og genvinde en del af det humør, som med Corona-krise og trist dansk efterårsvejr har måttet stå sin prøve.

Og ifølge træner Thomas Poulsen kommer træningslejren på det helt rigtige tidspunkt. ”De har skullet kæmpe med, at komme igennem denne her lidt underlige sæson. De har roet rigtig meget ergometer og trænet og trænet. Så derfor er det rigtig godt, at få den her træningslejr ind på det her tidspunkt for at få ladet batterierne op igen og få et mentalt boost”, siger Thomas Poulsen og tilføjer: ”Hvis de skulle have ventet helt til foråret 2021 med, at kunne træne under ideelle vilkår, var ventetiden simpelthen blevet for lang og så kunne vi have risikeret, at mange havde fået motivations-problemer”, understreger Thomas Poulsen.

Mere modtagelige for at rette fejl
Det sene efterår er et usædvanligt tidspunkt for landsholdet at ligge i træningslejr i Portugal og træningslejren har heller ikke været skemalagt i lang tid, som ellers normalt er tilfældet i Danmarks Rocenter. Normalt er Portugal og træningslejr også ensbetydende med at man ror trials og at udtagelserne til sæsonens forestående internationale regattaer skal foretages. Men denne gang har træningslejren et andet fortegn, hvilket også kan mærkes på roerne”, siger Thomas Poulsen.

”De er måske mere modtagelige for at rette fejl. Der er ikke det pres på dem, som der ofte er, når vi er hernede, hvor de er vant til at køre trials. Hvis man er meget tæt på at sæsonen skal starte, er man måske bange for at lave om på noget, der virker. Men denne gang har de tiden for sig i forhold til at eksperimentere lidt mere. For  hvis de nye tiltag ikke virker, så gør det ikke så meget. Så de er måske ikke så anspændte, som de ellers ville være og det er der jo ikke noget at sige til”, siger Thomas Poulsen.

Tyndt befolket distrikt
Men det er ikke kun træningsmæssigt, at det i den grad giver mening at opholde sig i Portugal. Også i forhold til smittefaren er det en sund og fornuftig beslutning at opholde sig i Portugal. Aviz ligger nemlig lidt over 100 km fra Lissabon i et tyndt befolket område i Portalegre distriktet, hvor der kun er 127.000 mennesker på omkring 6.000 km2 og der har også været meget få smittetilfælde i området. Derfor er risikoen for at blive smittet markant lavere end i Danmark, specielt når man tænker på, at roerne kun opholder sig på hotellet, hvor de ud over personalet næsten er de eneste, der opholder sig.

”Hvis vi ser på hvilke kommuner, der er hårdest ramt i Danmark, så ligger Herlev kommune på en 1.plads, Lyngby-Tårbæk på en 4.plads og Gladsaxe Kommune på en 7.plads, Så vi ligger lidt i epi-centret for smittefaren hjemme i Danmark. Derfor giver det meget mening at opholde sig hernede”, siger Thomas Poulsen. Den mening bakkes op af Fie Udby Erichsen, som siger: ”Jeg føler mig meget mere sikker hernede end derhjemme. Derhjemme bliver jeg f.eks udsat for smittefare, hvis jeg skal købe ind eller lave andre praktiske ting. Den risiko har jeg ikke hernede”, siger Fie Udby Erichsen.

Hold dig fra medierne
Fie understreger også, at det er langt nemmere at abstrahere fra al snakken om Corona i træningscentret i Aviz, hvor roerne hidtil har kunnet glæde sig over 20-22 grader og næsten ingen vind. ” Jeg følger totalt jeg kan abstrahere fra al virvaret omkring Corona så længe, at jeg holder mig væk fra at finde ud af, hvad der sker i Danmark og resten af verden. Så det er et spørgsmål om, at holde sig fra medierne og lade være med at følge med i nyhederne, hvor det vælter ind med informationer og hvor det ene skræk-scenarie efter det andet bliver beskrevet. Det bliver man negativ af og alt det kan man skubbe til side hernede. Og skulle situationen forværres hernede, så er det aldrig så skidt, at man ikke kan leje en bil og køre hjem”, siger Fie Udby Erichsen.