wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det blev til en 4. plads og dermed en billet i B-finalen for Fie og Lærke, der i formiddags roede semifinale ved OL

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] | Primærfoto: Lars Møller

Onsdagens løbsdag ved OL, var set med danske briller, en kort en af slagsen. Der var nemlig kun et enkelt løb med dansk deltagelse på programmet, nemlig semifinalen i W2-.
Her ender Fie Udby (KVIK) og Lærke Rasmussen (DSR) på en 4. plads og må se sig henvist til B-finalen på fredag.
Lærke har sat lidt ord på deres oplevelse, overfor Eurosport. Det interview kan du se her:

Noget af dynamikken mangler

Naturligvis deler damernes træner, Mads Haubro Petersen, de frustrationer, som Lærke også beskriver. Og han ser også, at det de to laver på vandet mangler noget dynamik:

”Det er frustrerende, for jeg synes det er et ’gennemsnitsløb’ igen. Jeg synes ikke vi rammer en dynamisk rytme henover de midterste 1000m. Det bliver ikke dynamisk nok og vi får ikke roet båden i den her springende rytme. Det betyder også, at de skal slås virkelig hårdt, for bare at være med og som jeg ser det, så er det det der driller henover de midterste 1000m. Selve den start de laver, altså de første 5-8 tag, var dårligere end de to foregående starter. Men til gengæld synes jeg det er markant bedre derefter og så de næste 2-300m. Også overgangsfasen er mere direkte, dynamisk og springende, mere af det de kan. Men på et tidspunkt hen over midten, der knækker den og så er det tydeligt at det bliver mere sådan en ’knokkel’-rytme, end en dynamisk, springende rytme.”

Men landstræneren fortæller også, at netop det med at finde den rette dynamik i båden, er noget som de har kæmpet meget med:

”De har fightet og knoklet rigtig hårdt derude, men har brugt en del kræfter forgæves, fordi de ikke rammer den springende båd, som de kan ramme. Og det er det vi har kæmpet med i rigtig lang tid, så det er frustrerende at vi ikke rammer det i så lange perioder, i den her semifinale. Når det er så lidt, der faktisk adskiller dem fra pladsen. Vi tre, Fie, Lærke og jeg, vi ved at hvis vi rammer den, så kan vi være tættere på.”

Fortæller Mads Haubro og fortsætter:

“Det er hårdt at sluge, for vi ved alle tre, at når de rammer det godt, så er der mere fart. Men det er ens for alle både, der er mange både der ikke rammer deres top-træning, men vi havde håbet på at det kunne lade sig gøre, for når de rammer den top-træning, så er de lige så hurtige, som de allerhurtigste. Så de er selvfølgelig skuffede og kede af det. Men det er jo med blandede følelser når man ror sådan et løb, og i den situation de er i ude på vandet, der gør de alt hvad de kan og prøver at hjælpe hinanden på alle mulige måder derude, men lykkes ikke med at få gjort det sammen.”

Resten af onsdagen, skal som Lærke også fortæller til Eurosport, gå med at trille af og få ro i kroppene igen, efter et fysisk hårdt løb. Torsdag venter der to pas på vandet, mens den fredag står på at sætte et godt punktum for dette OL, med et løb i B-finalen om placeringerne syv til 12.