wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Vi er ikke de eneste, der er helt vilde med den danske dameotter - det er medierne også

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] | Primærfoto: Lars Møller

Mandag d. 29. juli, kl. 12.00, sætter Nikoline Laidlaw, Sofie Vikkelsøe, Karen Mortensen (alle DSR), Frida Werner Foldager (Roskilde), Sára Johansen, Clara Hornnæss (begge KVIK), Caroline Munch (Roskilde), Nanna Vigild og cox Sophie Østergaard (begge DSR) sig ned i deres otter, for at ro deres allerførste OL-løb nogensinde.

Da vi stod ved indgangen til 2024, lå det ikke i kortene, at Danmark skulle have en dameotter med til OL, men anderledes blev det, da de ni damer skrev den efterhånden velkendte OL-historie tilbage i maj.

Siden da har mange stiftet bekendtskab med den danske dameotter, som er blevet kaldt både ‘guldotteren’ og ‘drømmeotteren’ – og nu er det så snart nu.

Men siden de ni damer kvalificerede sig til OL, har de været ombejlede af forskellige medier, som alle har forelsket sig i vores fantastiske damer. Så meget, at der efterhånden er så mange historier derude, det kan være svært at få dem alle med. Derfor får du lige et lille ‘opsamlingsheat’ her, med nogle af de største historier.

Nanna Vigild med i ‘I Paris Går Det Godt’ med Esben Bjerre og Peter Falktoft

MAX/Discovery har entreret deres danske OL-dækning bl.a. ved at lave et makkerskab med den populære podcast ‘Her Går Det Godt’ og værterne Esben Bjerre og Peter Falktoft, der hver dag laver en ca. 30 minutters udsendelse fra OL, hvor de gennemgår OL-historier fra det seneste døgn.

I søndagens udgave er Nanna Vigild med som gæst, det kan du se her:

Max har lavet et indslag med styrkvinden på den danske otter, Sophie Østergaard, om hendes rolle på otteren.
Det indslag kan du finde her

I søndagens afdeling af TV2’s ‘Paris 2024 –  OL- Studiet’ er der masser af roning, for der er både lidt interview med Lærke fra W2-, med sportschef Thor, med W4- ovenpå deres løb, men også med W8+ fra OL-byen.
Find indslaget her, du skal afspille det afsnit der hedder: Danske golfspillere satser på medaljer

Vi bliver lidt i TV2-verdenen, for inden afgang på træningslejr, havde W8+ besøg af TV2 Echo til en træning.
Det er der kommet et indslag om Sophie Østergaard ud af, som du kan se her:

Artikel om bådens yngste roer Frida Werner Foldager

TV2 Echos besøg har også kastet en lang, og meget flot artikel af sig. Denne med bådens yngste roer i hovedrollen, Frida Werner Foldager. Hele den artikel kan du finde og læse her.

Nikoline Laidlaw sætter ord på det nye begreb, som faktisk er blevet opfundet af en af bådens sponsorere, Nordea, nemlig ‘Drømmeotteren’. Som kort fortalt dækker over en båd, fyldt med drømme.

Og har du lyst, så kan du se meget mere om ‘Drømmeotteren’ her.

Kun et lille udpluk

Ovenstående indslag og artikler er kun et lille udpluk, af alle de gode historier, der er kommet med en eller flere af de danske dameotterroere i fokus. Der ligger langt flere artikler ude på nettet, hvor også særligt lokalredaktionerne har lavet portrætter af de atleter, der kommer fra deres områder.

Og hvis du tilfældigvis kan forstå færøsk, så har Kringvarp Føroya lavet en flot artikel med tilhørende video med Sára Johansen.
Find indslaget og artiklen her

Men nu, er du forhåbentlig klædt endnu bedre på, til at heppe med på W8+, når de indleder deres OL kl. 12.00.
Løbet kan du se på Max eller på TV2 (begge steder kræver abonnement).