wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Ungdomsroeren fra Roskilde Roklub, Joachim Sutton kunne i dag kalde sig amerikansk mester

Joachim Sutton fra Roskilde Roklub var i weekend med til at sikre sit universitets kaproningshold sejren i den nationale IRA turnering.

Af Gustav Højmark-Jensen, [email protected]

Det var prestigefyldte hold fra Yale, Princeton og Harvard som Joachim og resten af “the California Golden Bears” fra Berkeley var oppe imod, men på trods af det, gik Joachim selvsikkert ind til weekendens finale:
“Vi regnede faktisk med at vinde, eller det var i hvert fald den mentalitet vi gik ud med før løbet, for der er jo slet ikke noget til andenpladsen”.

(Fotoet er fra holdets egen hjemmeside: Calbears.com – Joachim Sutton ses midt i billedet)

Mentaliteten virkede, og Joachim og hans hold satte selv den ellers enormt hurtige og dominerende båd fra Yale af ved, i modvind, at ro de første 500 meter i tiden 1:18. Det sendte ifølge Joachim lidt af et chok igennem de andre både, og det betød at de gyldne bjørne fra Berkeley kunne kontrollere resten af løbet, hvilket resulterede i en flot sejr.

Joachim Sutton er også udtaget til universitetets 1. hold, og han får på den måde muligheden for at træne videre med nogle af USAs bedste roere: “Det har været virkelig fedt at være på 1. holdet. Jeg har fået lov til at ro med nogle drenge som er sindssygt dygtige og er blevet trænet af Mike Teti, der er lidt af en legende indenfor amerikansk roning. Men det hårde arbejde kom til udtryk på bedste manér i weekenden, og holdets træner kalder det en historisk sæson indtil videre.

Det sidste halve år har Roskilde Roklubs Joachim Sutton været en del af universitetet UC Berkeley, hvor han studere, men samtidig også er en del af deres meget omfattende og professionelle ro-program. Programmet består af cirka 60-70 roere, flere af dem landsholdsroere fra hele verden. De kæmper alle om pladserne, så man er nødt til at præstere sit bedste, hver dag.

Læs mere via linket til højre.