wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Roklubben Stevns har vist solidt engagement på ungdomsfronten. Derfor modtager de DFfR's URO9000-certifikat

Af Martin Diedrichsen, ungdomsansvarlig roaktivitetsudvalget DFfR

Roklubben Stevns er helt igennem en ungdomsvenlig klub. Det modtog de beviset på søndag den 8. maj, da den ungdomsansvarlige fra DFfRs Roaktivitetsudvalgs var forbi og overrække dem deres URO9000 certificering.
URO9000 er et begreb DFfR indførte tilbage i 1993 for at synliggøre de klubber, som gør et målrettet og velovervejet stykke ungdomsarbejde. Således er der ikke en facitliste med hvad man skal gøre, men det vigtig er at man har overvejet, hvorfor man gør som man har gjort.

Roklubben Stevns har brugt vinteren på at skrive ned, hvad de gør i deres ungdomsarbejde og hvorfor. Og har derfor sendt en ansøgning til at bliver certificeret som ungdomsvenlig klub. DFfR kan bakke helt og holdent op omkring arbejdet. Derfor fik de certificeringen.

Hvad er de gode til i Roklubben Stevns?
I Roklubben Stevns er de gode til:
– At dele deres ungdomsroere ind i tre grupper. Elite kaproer, kaproer og motionister som alle får træning på det plan som de selv ønsker. Samtidigt ligger de stor vægt på at alle ungdoms roer er ligeværdige i klubben.
– At organisere ungdomsarbejdet. De har etableret et ungdomsudvalg som favner roning i alle aspekter lige fra elite til hygge. Det giver en stabil fast kerne i klubben.
– At integrere ungdomsroningen i hele roklubben, således at ungdomsroning er en del af klubben og ikke bare en afdeling for sig selv.

Roaktivitetsudvalget ønsker Roklubben Stevns et kæmpe tillykke med deres certifikat, og vi er spændt på at følge den videre udvikling.