wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
En forening kan vinde 100.000 kr. og alle indstillede initiativer kan få stor opmærksomhed

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Alle kan indstille en kandidat til Danskernes Idrætspris 2017, en pris som hylder et projekt, et initiativ eller en idé, som er med til at udvikle og styrke glæden ved at være aktiv i en idrætsforening i Danmark.

Dansk roer med i dommerpanelet på Fyn

Til at udvælge de tre bedste initiativer, fra hvert P4-distrikt sidder tre dommere. En lokal eliteidrætsudøver, en lokal DIF ambassadør og en journalist fra den lokale P4-station. Der er i alt otte dommerpaneler og i panelet for P4 Fyn, sidder Dansk Ronings Anne Lolk. Hun skal være med til at udvælge de tre initiativer fra P4 Fyn området, som skal med videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris 2017.

Anne Lolk ser frem til at få indblik i, hvad der rører sig i foreningsidrætten i øjeblikket:

”Det var ret fedt at Torben ringede og spurgte, om jeg havde lyst til at være med. Jeg glæder mig til at se, hvad der bliver indstillet af initiativer, og hvad der rører sig ude i foreningslivet i Danmark. For mig er et godt initiativ, noget som er inkluderende og medinddrager mange, gerne på tværs af alder og køn. Det er det jeg har oplevet at roning kan, klubber hvor man favner bredt på alle niveauer og i alle aldre. Et godt initiativ gør en forening til et godt sted at komme – som min egen roklub også er det. En god forening skal være et sted, hvor alle skal have lyst til at komme. Så nu glæder jeg mig til at se, hvad der kommer ind af forslag, og forhåbentlig kan vi være med til at belønne et rigtig godt projekt.”

Vil du indstille et initiativ?

Danskernes Idrætspris er en pris, der går til et initiativ eller projekt, der i særlig høj grad gavner den lokale foreningsidræt. Alle kan frem til 29. september indstille en kandidat til Danskernes Idrætspris. Den mulighed bør alle foreninger kende til for, der er 100.000 kroner til vinderen og masser af muligheder for lokal og regional opmærksomhed til alle de indstillede initiativer.

Kender du et godt initiativ, som fortjener et skulderklap så kan du stadig nå at indstille det Danskernes Idrætspris her.

Se hvilke elitesportsudøvere der skal repræsentere de otte P4 distrikter herunder:

P4 Syd: Jesper Jensen – Håndbold

P4 Trekanten: Daniel Wagner – Parasport

P4 Midt & Vest: Ann Grete Nørgaard – Håndbold

P4 Øst: Anne Marie Ringdom – Sejlsport

P4 Nord: Christinna Pedersen – Badminton

P4 Fyn: Anne Lolk – Kajak/Roning

P4 Sjælland: Mark O. Madsen – Brydning

P4 København: Pernille Blume – Svømning

Bag prisen står DR P4, e-Boks og Danmarks Idrætsforbund.