wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Optakt til Haderslev Regatta: En næsten 100 år gammel tradition starter op igen på Haderslev Dam d. 10 og 11 juni

I weekenden, skal det nye baneanlæg på Haderslev Dam stå sin første prøve. Der skal for første gang i flere år, afholdes stort regatta på Haderslev Dam. Sønderjysk Regattaforening er klar til at modtage tyske og danske roere i den forestående weekend, på den nyanlagte bane.

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]. Foto: Kenneth Drexel

Der er lagt op til en weekend med mange besøgende i Haderslev. Haderslev Regatta er med omkring 1.800 startende sæder en af de største regattaer i Danmark. Der er tilmeldt omkring 800 tyske hold og 300 danske og i weekenden får Haderslev besøg af roere fra 67 klubber. Udover Haderslev Regatta afholdes der også Havnens Dag på Haderslev Havn, og Kenneth Drexel fra Sønderjysk Regattaforening, fortæller at man har allieret sig med Haderslev Turistforening og Haderslev Acture Park, så når roerne ikke er på vandet, er der en masse andre aktiviteter de kan deltage i.

Et grænseoverskridende projekt.

Grunden til den store tilslutning til regattaen, er at en del nordtyske regattaer har måttet lukke grundet manglende frivillige. Haderslev Regatta er en regatta efter tysk reglement, og så er det en officiel tysk regatta som er med på den officielle tyske regatta plan.

”Ved at vi kan kombinere de tyske hold med de danske hold så kan vi skabe sådan en regatta. Det er hovedårsagen til, at den kan være så stor. Ved at vi trækker på hele oplandet i en 300-400km afstand.” fortæller Kenneth Drexel.

Regattaen starter lørdag kl. 08.00 med en langdistance på 3000m hvor der er over 180 tilmeldte hold. Til at dømme løbene kommer der i alt 12 erfarne dommere til regattaen, seks fra Tyskland og seks fra Danmark.

Haderslev Regattaen er officiel kvalifikationsregatta for de tyske årgangsmesterskaber, for junior C og D både for Schleswig-Holstein, Hamborg, Mechlenburg og Bremen – det er en regatta der tæller. Landsmesterskaberne for Schleswig-Holstein bliver også gennemført i rammerne af regattaen. Så deltagere fra Schleswig-Holstein har mulighed for at blive Schleswig-Holstein mester. Besøger man Haderslev Dam i weekenden, er der også mulighed for at se dygtige juniorroere fortæller Kenneth Drexel.

”Det er fremtidens gode roere i Schleswig-Holstein, og Hamborg, Mechlenburg og Bremen som er her. Så det kan godt være at nogle af dem, dem ser man om 7,8,9,10 år på internationalt plan”

”Der er faktisk mange af de gamle, aktuelle og tidligere landsholdsroere fra Schleswig-Holstein, som har haft deres første regatta i Haderslev, fra den gang der var NRV Regatta og der kan vi jo knytte an til en gammel tradition, at det er en regatta hvor der fødes talenter”

Fortæller Kenneth Drexel, som har været med helt fra starten. Det har været en lang proces for at få Haderslev Regattaen op og stå, og i mellemtiden har NRV Regattaen og Sønderjysk Kaproning måttet lukke på grund af manglende deltagere. Kenneth Drexel håber på at Haderslev Regattaen i sidste ende kan sætte noget mere fokus på rosporten, og samtidig give nogle flere roere i det lokale.

Skulle man have lyst til at besøge Haderslev Regatta i weekenden starter regattaen lørdag kl. 08.00 og der er løb helt til kl. 18.40. Og igen søndag er der løb helt indtil kl. 16.00.

Se startlisten, via. linket til højre.