wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
En våd og stille regatta

Foto: Peter Skafte, Roskilde Roklub

Masters roere prioriterer deres sommerferie med familien. Det må Københavns Regattaforening og DFfR sande efter weekendens Open Nordic Masters Regatta på Bagsværd sø.
Det var småt med tilmeldingerne frem til deadline, og der kom kun lige akkurat nok deltagere, så det var muligt at lave løb. Reiner Modest, formand for Københavns Regattaforening fortæller: ”…Løbslisten og datoen for regattaen havde vi ikke en indflydelse på. Det var et pålæg fra Nordisk Masters Kommission. Men set i bakspejlet så har vi lært, at regattaen skal ligge på et andet tidspunkt i sæsonen”.

Sorø Roklub stillede op i rigtig mange løb

Arrangørerne måtte tage det danske handikapsystem i brug for at skabe så mange løb som muligt. Det betød, at løb i samme bådtype men forskellige aldersklasser blev slået sammen, og roerne blev sendt afsted med et ”tidshandikap” afhængig af roernes alder. ”…Nu var der ikke så mange udenlandske roere. Vi havde besøg af en begrænset skare fra Tyskland, Sverige og Norge. For dem var det en ny oplevelse at ro efter det danske handikapsystem. Jeg er overbevist om, at roerne havde det sjovt på vandet. Men set fra tilskuerpladserne var det en stille våd regatta. Våd fordi vi blev ramt af et skybrud og tordenvejr søndag, og stille fordi vi måtte have mange pauser i startlisten, så roerne kunne nå at komme ind og skifte både eller mandskab” fortæller Reiner Modest.

”Vi er klar til at lave Open Nordic Masters Regatta igen” siger Reiner Modest. Men først vil vi i dialog med brugerne, så vi fremover rammer den rigtige timing datomæssigt”.