wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I weekenden kunne Odense Roklub efter to års hårdt arbejde, indvie deres nye klublokaler på Kanalvej

Af Bianca Toftebjerg, [email protected], billeder: Morten Larsen

Da man nåede til 120 stoppede man med at tælle gæster til indvielsen af Odense Roklubs nye lokaler lørdag d. 26 august. To år og 11 dage efter flammerne hærgede Odense Roklub og størstedelen af klubbens både enten brændte op eller smeltede, står der nu et helt nyt klubhus med nye både.

En hver roers værste mareridt må være at få beskeden om, at ens klubhus er brændt ned og at stort set alle bådene er gået tabt. Nu kan medlemmerne i Odense Roklub vende hjem igen, til den rette adresse og helt nye faciliteter.

Huset ligner det der var i forvejen – det er bare meget bedre. Klubben er bygget på traditionel vis med bådhal i underetagen og klublokaler ovenpå. De nye klublokaler omfatter et stort, lyst fælleslokale med højt til loftet, et bestyrelseslokale og et nyt, flot køkken. Derudover er der kommet lokale til kaproerne, hvor de kan opholde sig og lave lektier.

 

TV2 Fyn var forbi på dagen, se deres indslag via linket til højre

Støtte fra alle sider

Odense Roklub har modtaget støtte og hjælp fra mange sider i forbindelse med deres vej tilbage til et klubhus. Lokale interessenter har været berørte af historien og hjulpet til med doneret materiel og materiel til produktionspris. Klubben har haft en god fundraising gruppe, og forsikringssamarbejdet med Tryg har fungeret godt, og selskabet har levet op til deres image.

Mange danske roklubber var, efter branden, hurtige til at hjælpe med både og andet materiel. Formand Michael Vindinge Sørensen fremhæver selv den store betydning det har haft for klubben:

”Det der reddede os til at begynde med, var at de danske roklubber der var hurtige til at låne os materiel. En stor tak skal lyde til alle de roklubber i Danmark der har leveret både og materiel til os, så vi har kunnet komme på vandet efter branden. Det viser at ro-Danmark står sammen og hjælper hinanden når der er brug for det.”

Formanden håber, at man i Odense Roklub en dag får lov til at give en hjælpende hånd tilbage til de mange klubber. Dog ikke som følge af de samme konsekvenser understreger han, for det er der ingen, som skal opleve.

Gæsterne var mange, da man i Odense Roklub indviede de nye lokaler

Snart i mål

Det har været to lange år for roklubben, og en hård proces at skulle igennem for alle. Specielt de sociale arrangementer har lidt under manglende klublokaler. Projekt Odense Roklub er ikke helt færdigt endnu, næste fase bliver at få etableret et stort fitnessrum, som skal være med til at tiltrække nye medlemmer til klubben.

Alle i Odense Roklub har bidraget med et stort stykke arbejde, bestyrelsen såvel som menige medlemmer, og der er blevet skabt rammer for at den kommende generation kan skabe noget nyt og sjovt. Der er ingen tvivl om, at Odense Roklub sætter standarden højt for nutidens klublokaler.

”Som jeg også sagde i min tale på dagen, så er det er som fugl Fønix – op af asken er der kommet fantastiske rammer, for dem der kommer efter os til at skabe noget godt.” udtaler formand Michael Vindinge Sørensen.

Fire af Odense Roklubs mange nye både blev døbt ved indvielsen i lørdags