wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Endnu en DIF DM-medalje til rosporten

Fra 2023 er det ikke længere kun i herreotter, at der er mulighed for at vinde de eftertragtede DIF DM-medaljer. For nu er ansøgningen om at få konverteret DM-løbet i dameotter fra Forbundsmesterskab, til officielt DIF Danmarksmesterskab nemlig blevet godkendt.

Derfor er der nu endnu en god grund til at stille til start i W8+ ved årets Kortbane DM på Sorø sø d. 23. september, for her vil vi nemlig skulle uddele de eftertragtede DIF DM-medaljer for første gang.

Med tildelingen af DIF DM-medaljerne i W8+, er der nu fire kvindeløb ved Kortbane DM, hvor det er muligt at vinde DIF-medaljer. For at vi kan komme tættere på at have ligestilling på DIF-medalje-fronten til kortbane DM, kræver det flere både til start, i de dameløb der endnu ikke er DIF-DM. Både i W2- og i W4-

Hvordan bliver DIF-medaljer tildelt?

Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF) der tildeler de officielle DIF-medaljer, og for at blive anerkendt, som et DIF-mesterskab, skal følgende betingelser være opfyldt:

  • Konkurrencen skal være udskrevet for seniorer.
  • Konkurrencen skal være udbredt på landsniveau og være gennemført med et fornødent antal deltagere i mindst tre år som forbunds- eller unionsmesterskab, jf. § 2, stk. 3.
  • Konkurrencen skal være godkendt og afviklet som internationalt mesterskab (NM, EM, VM eller OL). Dog kan en konkurrence, der kun kendes og afvikles i Danmark, godkendes som danmarksmesterskab, såfremt den har særdeles stor udbredelse og stabilitet.
  • Konkurrencen skal foregå på højeste nationale niveau.

Danmarks Idrætsforbunds Danmarksmesterskaber tildeles ved minimum 5 deltagere i individuelle løb og i holdmesterskaber ved minimum 3 hold over en periode på 3 år.