wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I Maribo Roklub er morgenroningen med til at skabe den helt rigtige glæde hos medlemmerne

Af Bianca Toftebjerg, [email protected], primærbillede taget af: Jane Pørtner. Andre billeder: private

I Maribo Roklub er der ikke bare et par enkelte morgenroere, der er langt over 35. Og morgenroningen er en vigtig del af klubben. Hver mandag, onsdag og fredag er der morgenroning i klubben. Mandag og fredag er der også fælles kaffebord i klubben. Morgenroerne ror hele året rundt – om sommeren er det på vandet og om vinteren i motionslokalet.

En god måde at starte dagen på

I Maribo Roklub mødes morgenroerne omkring kl. 06.45, om sommeren bliver der sat bådhold og der er gerne mellem fem og seks både på vandet. Længden på turene varierer fra ca. 8km til 12km og der er flere forskellige bådtyper at vælge imellem når man skal på vandet i klubben.

Morgenroning er ikke blot god motion fra morgenstunden af, det sociale fællesskab som bliver plejet er nemlig også et vigtigt aspekt. På vandet følges nogle både ad, og der bliver også snakket på tværs af bådene. Når morgenroerne drikker kaffe efter deres roture er der tid til at snakke om løst og fast, eller at få vendt aktuelle emner sammen med gode rokammerater. Fællesskabet blandt morgenroerne er også stærkt, og er der en fødselar blandt morgenroerne, er det en tradition at det bliver markeret med en sang.

En af dem som nyder rigtig godt af at være morgenroer i Maribo, er John Winter. Han har haft glæden af at være morgenroer siden august 2017. John er tidligere kaproer i Maribo Roklub, men i en periode på 40år, har John hverken trukket i årer eller siddet i et ergometer. Som resultat af et styrt på en skitur i 2016 fik John Winther en hjerneskade og hans ene skulderkapsel gik løs. I genoptræningsforløbet ledte han ihærdigt efter en sport, som kunne fange hans interesse og en dag satte han sig på et Concept 2 ergometer, og så var en gammel kærlighed pludselig helt aktuel igen.

Morgenroerne i Maribo Roklub, ror i alle former for både. Her er nogle af morgenroerne ude i otter med styrmand

Morgenroningen var vejen frem

I Maribo Roklub har John Winter mødt mange positive folk, skabt nye venskaber og fået kontakt til gamle bekendtskaber igen.

John Winther som ror to gange om ugen, har ikke blot nydt godt af den gode motion som roning er. Det er nemlig også blevet til en sølvmedalje ved Sjællandsmesterskaberne i slutningen af november, og til Danmarksmesterskaberne blev det til en fjerdeplads og en rigtig god personlig tid.

John fortæller at det kan være rigtig svært at finde en sportsgren hvor man kan deltage, når man er hjerneskadet. Men i Maribo Roklub, hos morgenroerne er det lykkes at finde den helt rette plads. Og siden sin start har John mødt en masse glade roere i roklubben.

At ro i de tidlige morgentimer, giver en god start på dagen, og i Maribo Roklub får morgenroerne glæde af smukke solopgange på deres roture.

Her ses John Winter, morgenroer i Maribo Roklub, til Sjællandsmesterskaberne i 2017, hvor han blev nr. 2