wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
DFfRs oplevelestur til Lofoten i Nordnorge for 27 roere fra hele Danmark er nu på sidstedagen efter en række unikke oplvelser og roning i storslåede omgivelser

Ved Moskenes, yderst på Lofoten, startede turen med aftenroning i blikvand i den lyse aften/nat. Dagen efter var alle på tur i Reine-fjorden med frokostudflugt til Bunes Strand, der er udpeget til verdens tredje-smukkeste strand. Her blev der ”polarcirkel-dåb” da vi alle havde krydset polarcirklen på vejen herop. Siden kom vi på udflugt med RIB-båd til Moskenes-strømmen, der er en er verdens stærkeste strømme pga de særlige bundforhold og kraftige tidevand.

Lofoten

Fra Moskenes roede vi videre til Ramberg i sol og medvind gennem det smukke Sundstraumen til en campingplads med udsigt til solnedgang over Norskehavet. Fra det ydre Lofoten flyttede vi lejren over land til det storslåede Raftsundet, hvor Trollfjorden også ligger. Her skulle i selvfølgelig ro ind og opleve den storslåede natur, og det skete sammen med Hurtigruten, der sejler med turister op langs den norske kyst. Vi kunne høre at kaptajnen bad passagerne gå over i bagbord side for at se disse seks robåde og to kajakker ro ind i Trollfjorden. Vi følte os temmelig små ved siden af det store skib og de høje klippesider.

Lofoten

Dagen efter gik roturen gennem Raftsundet nordover til Hennes, igen i pragtfuld sol, medvind og medstrøm. Så bød rækken af oplevelser på hvalsafari fra Andenes på nordspidsen af Lofoten/Vesterålen, hvor vi sejlede 11 km ud i Norskehavet og skulle se hvaler. Og minsandten om ikke vi to gange så en kæmpe kaskelothval lave sit ”deep dive” hvor den store halefinne kommer op over vandet. En oplevelse af de helt specielle. Alle fik et certifikat som dokumentation for denne oplevelse.

Lofoten

Fra Hennes gik turen over land til Tjeldsund, med den sidste overnatning indkvarteret i flotte norske ”sjøhuse” og afslutningsmiddag på det nærliggende hotel.

Lofoten

Turen varede 10 dage, men føltes som meget mere siger flere af deltagerne – godt mættet af unikke oplevelser, herlige roture og et fantastisk sammenhold i gruppen.

På alles vegne
Kate & Jesper Skavin