wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Australian Institute of Sport har fået selskab af det danske landshold, der glæder sig til at benytte de mange faciliteter

Af DRC Pressechef, Svend Bertil Frandsen

Mens den ene del af landsholdet med Fie Udby Erichsen, KVIK (W1x), Mads Rasmussen, DSR) /Rasmus Quist, DSR (LM2x) og Lisbet Falch Jakobsen, Bagsværd Roklub/Nina Hollensen, Århus Roklub (W2x) i øjeblikket er blevet kastet for løverne i international henseende med sæsonens første World Cup i Varese, ja så støder resten af landsholdet til det norditalienske i den kommende uge for at forberede sig på kommende opgaver hos Australian Institute of Sport, som har bygget et fantastisk sportskompleks ved siden af Lago di Varese.

Efter lang tids planlægning og strid om byggetilladelse, kunne australierne for blot fem år siden stolt åbne dørene for et af Europa´s mest moderne og veludviklede træningscentre. Centret blev i begyndelsen brugt som base for australske roere, cykelhold og andre atleter, som skulle pudse formen af. Men den australske sportskommission fandt hurtigt ud af, at det er en særdeles bekostelig affære, at drive sådan et center og derfor besluttede man sig for også at invitere andre sportshold/landshold til at leje sig ind og benytte stedets fremragende faciliteter.

Fremragende faciliteter
Efterfølgende tog lederen af instituttet, Warwick Forbes for et par år siden i forbindelse med U-23 VM kontakt til bl.a Reiner Modest for at høre om danskerne kunne være interesseret i, at benytte stedet. Siden har man været i løbende dialog med australierne om en mulig aftale, og nu er opholdet blevet en realitet bl.a være takket være vores australske træner Brian Richardson, hvis know-how har været en uvurderlig del i vurderingen af stedets funktionalitet. Det har været diskuteret om stedet skulle afløse Aviz (Portugal), som ellers har været landsholdets foretrukne træningssted i foråret, men problemet har været vinterkulden eftersom stedet ligger meget tæt på de italienske alper. Ikke desto mindre ligger stedet perfekt beskyttet af de omkringliggende bjerge og samtidig er der to baner, som der kan trænes på i hver sin ende af søen.

Stedet har 25 værelser og har de samme faciliteter som et hotel bortset fra, at man også kan finde en klinik for fysioterapi, svømmepøl, hvor atleterne kan restituere, et sportsvidenskabslaboratorium, et rum til præstations-analyse, omklædningsrum, udstyrsopbevaring og mange andre faciliteter, som gør det et perfekt sted for landsholdet, at henlægge træningen dertil. Danskerne kommer ikke til at bo på komplekset (man har indlogeret sig på et hotel ved siden af komplekset), men vil benytte faciliteterne.

Landsholdet er i træningslejr i Varese fra 24/4 til 4/5.