wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I weekenden afholdte Sønderjysk Regattaforening, regatta på Haderslev Dam. Med deltagere fra både Danmark og Tyskland samt over 1.000 startende sæder, var der lagt op til en weekend med kaproning og god stemning.

Omkring 600 både, lå i weekenden rundt om Haderslev Dam. Det nye regattabane anlæg skulle stå sin første officielle prøve, og klarede det til UG. Faktisk så godt, at Sønderjysk Regattaforening igen til næste år har planer om, at invitere til regatta på Haderslev Dam og Schleswig-Holstein har givet tilsagn om, at de vil komme igen.

Af Bianca Toftebjerg, [email protected], titelbillede: Brian Sørensen, øvrige billeder: Svend Anker Iversen

Til weekendens regatta, var der løb både lørdag og søndag. Lørdagen forløb uden problemer der var lidt vind, men det var til at ro. Søndag blæste det op hen af eftermiddagen og man var derfor nødt til at aflyse løbene fra kl. 14 og frem, da vejret ikke viste sig fra sin bedste side i det sønderjyske.

Regattaleder Anton Hirschauer er glad og fremhæver i flere omgange de mange hjælpere, som har været med til at gøre det hele muligt. Han fortæller også at stemningen var i top, både lørdag og søndag. Også Kenneth Drexel, fra Sønderjysk Regattaforening nævner de mange gode hjælpere:

”Der er virkelig nogen som har gjort en ekstra ordinær indsats”

Positiv omtale

Haderslev Kommune har også udtrykt tilfredshed overfor arrangementet fortæller Anton Hirschauer.

”Kommunen er også tilfreds. Kommunen havde ikke regnet med at det ville blive sådan en stor regatta. De var rigtig overraskede over regattaens størrelse”

Haderslev Regatta har også bragt mange besøgende til Haderslev by, og det har både hoteller og andre overnatnings faciliteter nydt godt af. Der var ikke en eneste ledig seng, at finde i Haderslev i weekenden. Også rigtig mange fra Haderslev by, slog et smut forbi, både den nuværende og den tidligere borgmester besøgte weekendens regatta.

Pressen var også godt repræsenteret, regattaen havde besøg af TV-Syd som lavede et indslag, og flere aviser lagde også vejen forbi.

Planen fremadrettet

Omtalen af regattaen har været positiv. Anton fortæller, at den fremadrettede plan nu er at komme i kontakt med de klubber som har deltaget – danske så vel som tyske. Regattalederen vil gerne have feedback, både på det positive og det negative og han er meget opsat på at næste års regatta skal være endnu bedre.

Anton Hirschauer er ikke i tvivl om, at der igen til næste år skal være regatta på Haderslev Dam.

”Vi skal organisere nogle ting om, og vi skal have kontakt til klubberne, for at høre hvad de synes om regattaen”

Kenneth Drexel, som i mange år har kæmpet for, at få regattaen tilbage til Haderslev Dam kommer med en opfordring til resten af Ro Danmark:

”Meld jer ind i Sønderjysk Regattaforening”

Hvis regattaforeningen skal blive ved med at trives, er der brug for flere medlemmer. Flere medlemmer vil på den lange bane gøre det nemmere, at kunne afholde regattaer i Haderslev. Om det er enkelte medlemmer, eller klubber er underordnet – flere medlemmer vil kunne brede ansvaret på flere skuldre. Dermed har man også, som Kenneth Drexel formulerer det:

”En mulighed for, at komme med på en succes!”