wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Landsholdet stiller til start med fem både og i alt 21 roere, ved årets første World Cup i italienske Varese

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] | Primærbillede: Balint Czucz

Når der i morgen (fredag) tages hul på den internationale kaproningssæson 2024 ved World Cup I i Varese, ITA, så stiller det danske landshold til start med et stort hold på 21 roere.

Hvordan roerne er fordelt på hvilke både, kan du se i grafikken herover. I eftermiddag er der lodtrækning, herefter vil siden her blive opdateret med tider for de indledende løb i morgen fredag. Og det er på dén side, du vil kunne følge mesterskaberne, henover weekenden.

Konkurrencen er første opgave i år, for de fleste landsholdsprojekter og der er en masse opbygget spænding, som snart skal forløses hos roerne. W4- har haft en god vintersæson, hvor de har arbejdet godt og bygget på, men nu er de også klar til at komme i gang med sæsonen fortæller Frida Sanggaard Nielsen:

”Det bobler lidt inde i maven, og man bliver lidt nervøs. Jeg ved jo godt, at vores hold har haft en god vinter, og at vi har rykket os meget – men hvor meget har de andre lande rykket sig og hvad kan de andre hold? Det er spændende at komme til første konkurrence på sæsonen, for det er bare først der vi finder ud af, hvor vi ligger i forhold til de andre i en ny sæson og det kan man godt mærke inde i maven.”

Og det er nogenlunde samme historie, som gør sig gældende hos M4-, hvor Kaare Mortensen også er mere end klar, til at få taget hul på sæsonen:

”Det er altid lidt sjovt med de første internationale konkurrencer på sæsonen, for vi ved ikke rigtig hvor vi ligger henne i forhold til de andre hold. Vi har roet distancer mod de andre danske både på vandet, men en prognose giver kun et vidst indblik i, hvor vi ligger. Så det er altid fedt at komme ud og få lov at teste det af, som vi har arbejdet på i løbet af vinteren. Virker det? Og ror vi så hurtigt som vi går og håber på? Det får vi først svaret på, når vi kommer i gang. Det har været en lang vintersæson og en lang forberedelse – nu er der en masse forløsningsglæde, som skal ud og opleves.”

Ved denne World Cup, er der ikke OL-kvalifikationer på højkant. Til gengæld skal konkurrencen give de danske hold en indikation af, hvor de ligger henne i forhold til de andre nationer, ovenpå en lang vinter. For den danske dameotter, så bliver det debut på de internationale baner, i den konstellation som den der endt i. Forleden kunne vi præsentere holdet, men hvis du lige missede det, så kan du se præsentationen her:

Sådan følger du med

Som altid vil du kunne følge alle løb på livetracker hos World Rowing. Derudover vil der være livestreaming af konkurrencens finaler, der ligger lørdag mellem kl. 10.30 og 12.25 og søndag mellem kl. 11.00 og 14.30.
Du kan finde livestreamen på World Rowing, forhåbentlig vil du også kunne tilgå den her på roning.dk.

Derudover vil du kunne følge med på vores Instagram @roningdk, på Facebook Landsholdet i roning og Dansk Forening for Rosport.