wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Sportstrænet Bagsværd roer fik hjertestop.

Teknisk set var han død i 16 minutter. Den 58 årige Bagsværd roer Jørgen Bloch. I sin fritid arbejder han som klatreinstruktør på Gisselfeld Gods, og i lørdags gik det galt. Efter at have hjulpet en udmattet kunde ned fra klatrebanens top faldt han livløs om med hjertestop.

”… Jeg kunne mærke en trykken for brystet og ud i venstre arm. Pludselig blev alting sort og jeg husker intet”.

Jørgens instruktørkollega kom hurtigt ned fra trætoppen og begyndte straks hjertemassage, mens en kunde ringede 112 og en anden fik kontaktet receptionen på godset for at få fat på hjertestarteren.
Alle kæmper mod uret for at få liv i Jørgen. Efter seks minutter er hjertestarteren indenfor rækkevidde, og Jørgen får det første stød. Men hjertet reagerer ikke. Han får endnu et stød, og et til. Det tredje stød får skabt nok flimmer til, at hjertet begynder at slå igen. Jørgen lever.

En ambulance og redningshelikopteren er ankommet. Han bliver fragtet til Rigshospitalet og kørt direkte på operationsbordet. Her får han en ballonudvidelse af kranspulsåren. Tre dage efter hændelsen er han hjemme igen. Tilbage hos familien klar til at genoptage sit aktive liv.

”…Set i bakspejlet kan jeg godt se, at det har været under opsejling. Normalt har jeg ingen problemer med at løbe de 6 km rundt om Bagsværd Sø, men de sidste par måneder har det været en kamp og jeg har ikke kunnet forstå hvorfor jeg pludselig var kommet i dårlig form. Men nu forstår jeg hvorfor” fortæller Jørgen Bloch. ”…Jeg er taknemmelig for al den hjælp jeg fik. Taknemmelig for, at være omgivet af mennesker der havde været på førstehjælpskursus, og som kunne hjælpe mig. Og meget taknemmelig for, at der var en hjertestarter indenfor rækkevidde. Det var klart den, der reddede mit liv”.

Modelfoto er fra DFfR og DKFs førstehjælpskurser.