wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Augustenborg og Høruphav ro-og kajakklub har taget hul på deres klubudviklingsforløb.

Tre roklubber fra det Synnejyske ronetværk har valgt og gå sammen, og hjælpe hinanden med at udvikle deres klubber. To af klubberne, Augustenborg Roklub og Høruphav ro-og kajakklub, har netop gennemført det første step. Et nøje orkestreret bestyrelsesmøde på 4 timer, hvor bestyrelsen, og udvalgte nøglepersoner, skulle en tur i helikopterperspektiv og formulere en vision for deres forening.

I Høruphav ro-og kajakklub var initiativtageren Bent Jürgensen overrasket efter de første 4 timer.
”…Jeg havde aldrig drømt om, at vi skulle nå så langt på så kort tid” fortæller klubbens kasserer. ”Tiden blev brugt effektivt. Vi har selv prøvet at tage hul på en lignende opgave, men ramte hurtigt en blindgyde og kom aldrig videre. I dag har vi taget et kæmpe skridt, og nu står vi med skitsen til en vision for vores klub de næste 10 år. Det er jeg imponeret over”.

En af nybegynderne i Høruphavn ro-og kajakklub, Jakob Haunstrup, har meldt sig som frivillig til klubudviklingsarbejdet. ”…DFfRs udviklingskonsulent var god til at være en stram tante under alle fire timer. Det betød, at tempoet var højt hele tiden, og at vi alle blev fastholdt i sporet. Uden den hjælp var vi aldrig nået så langt”.
I Augustenborg Roklub vender de også tommelfingeren op ad efter deres første klubudviklingsmøde.
Formanden Vilhelm Schmidt fortæller: ”…Det har været dejligt konkret og til at forstå. Visioner og strategi arbejde kan hurtig blive noget diffust noget, og en svær opgave at kaste sig ud i efter en lang arbejdsdag – for de arbejdsramte. Men det her var en positiv og meget konkret oplevelse, og alle i bestyrelsen kan nu se den fremtidige retning for vores klub”.
Den sidste klub i trekløveret er Graasten Roklub. Når de har været igennem deres første klubudviklingsmøde er planen, at alle tre klubber skal mødes og tage næste skridt sammen.
At få formuleret konkrete handlingsplaner for hver klub. Der ud over skal klubberne sparre med hinanden på områder som fastholdelse, rekruttering, ro-skole og træningskultur.