wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Ny og markant bedre rospinning-instruktøruddannelse.

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]. Foto: Jesper Skavin.

DFfRs rospinning-instruktør uddannelse har været igennem en gennemgribende renovering. Fokus har været, at klæde kursisterne bedst muligt på til opgaven hjemme i egen klub. Det er nu lykkedes i DFfRs nye ergometertræneruddannelse. Den nye uddannelse kvalificerer fremover deltagerne til både at kunne instruere i korrekt ro-teknik, redigere i musik samt lave kvalificerede træningsprogrammer. Resultatet skulle gerne være en mere komplet ergometer træner.

Underviser Jesper Skavin uddyber: ”…Når en deltager har gennemført uddannelsen, så er vedkommende uddannet træner og har en større kendskab til fysiologi og teknik. Dermed er man også i stand til at varetage træningen hjemme i sin egen klub, og sammensætte træningsprogrammer. Samtidig stiller vi også skarpt på ro-teknik og ruster deltagerne til at lære teknikken fra sig”, forklarer Jesper Skavin.

Er uddannelsen også for dem som allerede er uddannet rospinning-instruktør?
Selvom du måske allerede er uddannet rospinning-instruktør, så er Ergometertræneruddannelsen stadigvæk værd at overveje. På uddannelsen bliver deltagerne ikke kun undervist i rospinning, der vil også være meget fokus på roteknik, trænerrollen og planlægning af træning.

Den nye uddannelse strækker sig over to weekender og der er tilføjet krav om hjemmearbejde og en afsluttende praktisk prøve. Første weekend er med rospinning som omdrejningspunkt, med fokus på roteknik både i teori og ved praktiske øvelser (video). Anden weekend har fokus på avanceret musikredigering og playlister, samt coaching og motivation, træning i ergometer med bl.a. trappetest og gruppearbejde omkring træningsplanlægning.

Mange danske roklubber tilbyder allerede meget ergometertræning, og den nye uddannelse skal være med til at sikre at klubberne kan få endnu flere godt kvalificerede trænere til at varetage ergometerroningen.

I stedet for en enkelt weekend, strækker den nye uddannelse sig over to obligatoriske weekender, med seks uger imellem. Første uddannelsesforløb starter i weekenden d. 7.-8. oktober 2017 og anden del afholdes d. 25.-26. november 2017.