wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Medlemstallet i Ishøj Roklub er steget, og det er der en ganske særlig grund til – nemlig en målrettet Facebook-indsats

Af Bianca Toftebjerg, [email protected], billleder fra Ishøj Roklub

Ti nye medlemmer på fire måneder, og dermed en øgning af medlemstallet på ca. 25% vil for en stor del af de danske roklubber, være et rent drømmescenarie, men for Ishøj Roklub er det virkelighed.

I efteråret 2017 lå medlemstallet i Ishøj Roklub på 38. Det er det ikke længere på, siden oktober 2017 er der kommet ti nye medlemmer til klubben, og de otte af dem er kommet gennem en helt speciel indsats på Facebook, som klubben lavede i januar 2018.

De ’gamle’ medier virkede ikke

Man har i klubben prøvet med flyers. De er blev delt ud i lokalområdet, og hængt op flere steder – men ingen gavn gjorde de. Klubbens medlemmer brugte energi på at gøre det, men har ikke set en effekt.

Når de ’gamle’ medier nu ikke virkede, måtte Ishøj Roklub tænke i andre baner, hvis de gerne ville gøre en indsats for at forøge deres medlemstal.

Derfor besluttede klubben sig for at forsøge, at få nye medlemmer gennem en Facebook-kampagne. Der blev lavet tre korte videoer, med rospinning som fokus, som var udgangspunktet for kampagnen. Fordelen som formand, Michael Bendix ser ved en kampagne på det sociale medie, er at man her har mulighed for at målrette meget specifikt:

”Vi har brugt ca. 800kr på de her tre kampagner. Og det har givet os otte nye medlemmer, så rundt regnet er det 100kr pr. nyt medlem. Det at bruge Facebook har vist sig at være meget effektivt, da man kan gå ind og lave en meget specifik målgruppe, efter nogle snævre, f.eks. geografiske mål.”

Formanden er klar over, at der måske er potentielle medlemmer som ikke har set kampagnen grundet den meget specifikke målsætning, men det bekymrer ham ikke:

”Det kan godt være du mister nogen, men du kaster heller ikke for mange penge efter det. Vi kunne let have brugt et meget højere beløb, og fået samme mængde medlemmer ud af det. For os er det en kæmpe succes, at forøge med næsten 25%, så vi nu er helt oppe på at have 48 medlemmer. Det at lave Facebook-kampagner kræver selvfølgelig lidt. Det kræver en hjemmeside, hvor man kan se hvad det handler om. Men det kræver også, at man er parat til at tage dialogen over mail, når man bliver kontaktet. Men når det er på plads, så er det nemt.”

Klik på billedet herover og kom ind på Ishøj Roklubs Facebook-side, hvor du kan se et eksempel på de videoer klubben har brugt.

Ikke flere nye medlemmer lige nu

Den eneste grund til at klubben satte kampagnen på pause, var for at tage hensyn til instruktørerne i klubben. Det var nemlig ikke ønsket at overbelaste de dygtige og engagerede instruktører, som klubben er så heldig at have.

I Ishøj Roklub er der fem aktive rospinning instruktører, og der er mulighed for at komme til rospinning fem gange om ugen. De faste spinningtimer ligger både om formiddagen og om eftermiddagen. Klubben har i alt ni ergometre, så på hvert hold er der plads til otte deltagere og selvfølgelig en instruktør.

Når standeren til foråret bliver hejst i Ishøj Roklub, og det igen er tid til at komme på vandet og ro, regner formanden med at omkring 50% af de nye medlemmer kommer med ud og ro.