wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Årets første internationale mesterskab på vand er overstået, og U23EM har på mange måder været et lyspunkt at se frem til for roerne men også et mesterskab der har givet læring med hjem

Den sidste danske båd er for længst gledet over målstregen på robanen i Duisburg, og efter weekendens mesterskaber er der masser af ny læring og erfaringer at arbejde videre med.

Efter en hård førstedag, hvor ni af de danske både måtte en tur i opsamling, glæder det Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene, at det søndag går noget bedre i B-finalerne:

”Jeg synes der er flere steder, hvor vi har nogle fine løb i B-finalerne, og jeg synes vi får samlet nogenlunde op på det. Jeg fornemmer at stemningen er god, og det er en god trup vi har været afsted med. Alt i alt synes jeg vi kommer levende fra den her weekend.”

Ungdomslandstræneren fremhæver selv de to herresinglescullere, der begge slutter øverst i feltet, som hhv. nr. 6 og nr. 7:

”Rasmus ror rigtig flot hvilket ikke kommer bag på mig, for det gjorde han også som junior. Han har en god træningsmoral og et godt hoved. Jeg synes også at Heldbo (Mathias) gør det ordentligt. Han bliver nr. 7 i et stærkt felt. Han skal lære at være bedst når det gælder. Men det er flot at han går ud og sætter B-finalen på plads i dag, kun få timer efter at have roet semifinale.”

Og overordnet set, så er der potentiale at få øje på, understreger Nils Henrik Stene:

”En ting er hvad der bliver lavet af resultater lige nu og her, på dagen eller til det enkelte mesterskab og i den enkelte båd. Kigger jeg på U23-gruppen på individniveau, så er der gode takter at få øje på, også set ind i et fremtidsperspektiv med seniorbriller på. Og selv når vi står her ved afslutningen på regattaen, så er det med de briller jeg kigger på roerne. Det er ikke det enkelte resultat de præsterer nu, men udviklingen de gennemgår og den proces de er i samt det potentiale de afslører, som er interessant. Heri er både roeren, træneren, miljøet de træner i sindsygt vigtigt. Jeg ser potentiale mange steder gennem en weekend som denne, både forløst og uforløst potentiale.”

Planen er nu, at der skal samles op på mesterskaberne og så skal der kigges på, hvordan strukturen for U23-gruppen skal se ud fremadrettet.

U23 EM har været det hele værd

Det har været et noget anderledes U23 EM, end vi har været vant til. Men hvis man spørger de danske roere, så har oplevelsen og det at have noget at træne frem mod været det hele værd.

En af roerne, som bestemt ikke ville have været U23EM foruden, er singlescullerroeren Mathias Heldbo fra DSR:

”Jeg ror jo til daglig i USA, og jeg tror at da sæsonen blev aflyst var det, det værste jeg har oplevet. Vi sad 50 drenge i et lokale, som blev rigtig påvirkede af det. Så da det blev meldt ud, at EM blev til noget, så var der noget at se frem til og træne frem mod. Jeg føler at det havde været et spildt år, hvis jeg ikke havde haft EM at se frem til.”

En anden af de danske roere, som kommer hjem, med mere viden om hvad hun skal arbejde videre med, er den lette scullerroer Amalie Brems, som også ror i DSR til daglig:

”Jeg synes det var svært i går efter mit opsamlingsløb, for jeg føler at jeg har trænet hårdt og så var det svært at få øje på hvad det er jeg mangler. Så i går eftermiddags sad jeg og kiggede på de andre løb for at se, hvad de andre roere har, som jeg mangler. Det føler jeg er noget af det vigtigste ved at komme herned.”

Hvordan er det gået de danske roere?

Hvis du vil se hvordan det er gået de danske roere, og hvilke placeringer de forskellige både er endt på, så kan du finde det fulde overblik her, hvor du også kan se billeder af alle roerne på vandet.