wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
På lørdag går det endelig løs med årets DM i ergometer som, efter et par virtuelle år, er tilbage i Gladsaxe Sportshal

Af Bianca Toftebjerg | Fotos: Dorthe Jensen, @copenhagenloadstar

De sidste to år har Ergometer DM foregået online som eKaproning, men nu er Bagsværd Roklub og Gladsaxe Sportshal igen klar til at byde indenfor, til en dag i ergometerets tegn med gang i den allerede fra morgenstunden.

Med 570 tilmeldinger og roere fra både ind- og udland og alle dele af Danmark, er der lagt op til en god dag i sportshallen i Gladsaxe, hvor der er fire DIF DM-medaljer på højkant i hhv. Åben- samt de lette- Senior A Herre & Dame-løb.

Forskellige fremgangsmetoder og formtoppe hos landsholdsroerne

Mesterskaberne er for alle, lige fra de yngste U11 roere optil Mastersroerne i 75+ kategorien. Samtidig har du også mulighed for at opleve landets allerbedste roere, helt tæt på, for mange af landsholdsatleterne trækker nemlig også i trikoten og ror DM på lørdag.

For landsholdet, så er det sæsonens første, lille pejlemærke, og der er ingen tvivl om, at flere af landsholdsroerne kommer for at vise hvad de sidste par måneders ergometertræning, har resulteret i. Men andre af vores store profiler, kommer med et andet mål og er et andet sted rent formmæssigt, fortæller Sportschef i Danmarks Rocenter Thor Juul Kristensen:

”Det er klart, at flere af landsholdsroerne stiller til start ved DM, for at gøre det godt. Men vi kommer også til at se nogle af roerne, som pt. er i en anderledes træningsrytme, hvor de ikke går efter at skulle toppe her ved DM.”

Siger Sportschefen og fortsætter:

”Derfor vil der måske være nogle af de tider, som vi kommer til at se på lørdag, der ikke afspejler det roerne reelt, kan ro på, fordi de ikke har planlagt en formtop. Alle vores roere er forskellige og har forskellige sæsonplaner, og derfor forbereder de sig også forskelligt til kaproningssæsonen. Alle landsholdsroerne har i samråd med deres trænere sørget for at lægge den bedste plan. Men på trods af det, ser det stadig ud til at blive meget tæt og hurtigt i toppen, både på dame- og herresiden”

Når de Danske Mesterskaber i ergometer 2023 på lørdag skydes i gang kl. 09.15, så bliver det med livestream fra hallen i Gladsaxe, som vil køre hele dagen fra første til sidste løb. Streamen vil kunne findes her på roning.dk, men hvis du tilgår den på Facebook, vil der i løbet af dagen, være mulighed for at deltage i spændende konkurrencer, om præmier fra bl.a. Bliz/Future Danmark, Ave, Athletes Own, All4Rowing, Beauté Pacifique og eRoning.dk.
Livestreamen produceres i samarbejde med Concept 2 Danmark og Modest Sport.

Linket til livestreamen på Facebook kan du finde ved at klikke her.

DM er et  sanctioned-event

For roere, som er interesseret i World Rowing Indoor Championship den 25-26. februar 2023 og som IKKE rejser til Toronto, Canada betyder det, at de kan bruge deres resultat fra DM til at lave en VM-indberetning og måske opnå én af de 15 kontinentale pladser, der tildeles til roere som deltager i VM online hjemme fra.
Deadline for at skrive sig op er d. 20. januar kl. 24.00, se hvordan du gør her.

Få lidt sneakpeak på landsholdsroernes form, fra opslaget som Sportschefen offentliggjorde i går eftermiddags herunder.