wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Deltagerne på coastalcamp i Skive fik gode oplevelser og læring med hjem

Af Peter Weile, DFfR Coastaludvalg

Roteknik er en gave, der åbner til en fantastisk verden af rooplevelser. Roteknik kan være en del af alle roeres daglige roning – på en fornøjelig, sjov og givende måde. Det oplevede deltagerne på weekendens CoastalCamp i Skive Roklub, hvor temaet var ”Teknik og bølger” – og bølger, det kom der.

Vi mødtes lørdag formiddag til en forventningsafstemning over et rundstykke og en kop kaffe. Aktiviteterne startede i roergometerne, hvor vi med støtte i skærmens ”trykkurve” arbejde med trykopbygning i trækfasen, der efterfølgende blev øvet i coastalbådene, på et forholdsvist vindstille vand, under forårssolens fantastiske lys og til synet af Skive Fjords smukke kyster.

Efter en lækker frokost steg vindstyrken smule og det fortsatte i løbet af weekenden, hvor sidste tur på vandet søndag eftermiddag blev med god vind fra ”den rigtige retning” til hvide skumtoppe og store bølger. Deltagerne kunne derfor løbende teste instruktørernes påstande om, at ”trykopbygningen” og ”afviklingen” er afgørende for at opretholde bådens balance og en god fremdrift i sidevind og under bølgeroning.

CoastalCamps er fællesskab og læring

CoastalCamps er ikke kurser, men læring, inspiration og netværk i en uformel ramme. Det er derfor naturligt, at deltagerne byder ind, og er med til at forme indholdet. Torben fra Skive Roklub, der på sit arbejde sejler i de danske farvande, kunne derfor byde ind med hans erfaringer fra bølgesejlads i coastalbåd og med motor. Det satte gang i gode og spændende drøftelser om bølgeroning, indstilling af både, coastalbådtyper osv.

Deltagerne viste et kæmpe engagement og udforskede tekniktræningens detaljer med en fantastisk ildhu og gåpåmod – selv når trætheden meldte sig og vindstyrken tog til, og Skive Roklubs leverede en fantastisk ramme med god mad og et varmt værtskab. Alt i alt en fantastisk weekend.

Vil du med på camp?

Er du nysgerrig og vil med på en CoastalCamp, så er der allerede nu planlagt en camp i Middelfart den 28.- 29. juni, hvor temaet er ”Ræs og regatta”, dvs. vi træner fart i båden, starter og bøjevendinger, bl.a. så deltagerne kan blive forberedt til sæsonens coastalregattaer.

Find tilmelding her

Er du ”ny i coastal” er campen i Nyborg den 29.-30. juni måske noget for dig? Her kan du bl.a. lære de grundlæggende færdigheder som ny roer med to årer.

Find tilmelding her

DFfR’s Coastaludvalg arrangerer løbende CoastalCamps, og andre aktiviteter. Har din klub lyst til at være vært, eller har du emner du ønsker bliver sat i kalenderen, så tag fat i Peter Weile fra udvalget på mail [email protected]

Følg med på Facebook:

I Facebookgruppen Coastalroning Danmark er der løbende information om coastalaktiviteter og anden info. Du kan finde link til gruppen til højre/i bunden af siden her.