wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Ni mænd forsøger at ro 1 million meter i en romaskine hurtigst muligt

Ni Voksne herrer er i gang med den ultimative udfordring. At ro 1000 km i ergometer hurtigst muligt.

Undskyld kan jeg lige få den igen? Ja. Du læste rigtigt. Ni herrer i aldersklassen 40-50 år forsøger at ro 1000 km så hurtigt som muligt non stop.

Starten gik i dag fredag kl. 8:00. Hver mand er i romaskinen i 30 sekunder. Tempoet ligger mellem 34-36 og der bliver trykket til i hvert tag.

”…Vi har absolut ingen andre at sammenligne os med. Der er meget få hold, som har kastet sig ud i at ro en million meter. Vi forventer at skulle bruge 3 dage på det – plus det løse” griner Brian Rene Sørensen, Nyborg Roklub som deltager i eventen. ”Vi har lavet en plan for, hvem skal ro og hvem skal sove hvornår. Personligt kommer jeg til at ro i alt 46 timer og sove – eller på anden måde pause – i 13 timer”.

Det Bagsværd roeren Jørgen Bloch, som er idemanden. Han har samlet et hold på ni roere fra Skovshoved, Nyborg, Holte og Bagsværd Roklub. Herrerne planlægger at være færdig med den ekstreme udfordring søndag formiddag.

”…Vi gør det fordi vi kan. Det er ekstremt. Det er sjovt og det er så grænseoverskridende som noget overhovedet kan være” fortæller Brian Rene Sørensen. ”Hæng lige på. Jeg skal lige ro. Det er min tur. Jeg er tilbage om 30 sekunder”. Lidt efter er det en forpustet roer, der er i den anden ende igen.

”…Vi kender ikke strategien på de sidste timer. Vi aner ikke hvordan vores kroppe reagerer. Selvfølgelig kan vi ikke holde trykket hele vejen. Det ved vi godt. Men motivationen og troen på det er altafgørende, og vi skal nok hænge på!”, afslutter den optimistiske Brian Rene Sørensen.

Du kan følge roernes livestream løbende her Facebook.
Her er hvad Concept 2 har godkendt af ekstreme rekorder. Kun 3 hold er lige nu med i én million-klubben.