wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
DM i Kortbane blev for første gang i weekenden afholdt af Holstebro Roklub, og de var mere end heldige med både arrangementet og vejret

Vejret var skønt, da Holstebro Roklub i weekenden afholdt årets DM på kortbane, og både publikum, roere, trænere og frivillige kunne nyde solen på kanten af Vandkraftsøen, imens potentielle og etablerede ro-stjerner gav den gas på de 1.000 meter.

Tekst og fotos af Birgit Bech, næstformand DFfR.

Det er første gang, at Holstebro arrangerer DM, men som fast vært for Årgangsmesterskaberne har klubben solid erfaring med at afholde regatta. Selvom der til et DM er lidt flere ting at tænke på, så var der absolut ingen panik (det ligger ikke til dem i Holstebro), og en rolig og afklaret klubformand kunne melde, at der vist var styr på det meste.

Løbene blev fint kommenteret af ungdomslandstræner, Niels Henrik Stene, som ind imellem gennemførte interviews med frivillige, trænere og roere – primært omkring landsholdene. Publikum fik således glæde af hans snak med bl.a. Reiner Modest (formand for Kaproningsudvalget) og cheftræner Mads Haubro samt landsholdsroerne Jens Wilhelmsen, Fie Udby, Jacob Barsøe, Kasper Jørgensen og junior VM-sølvvinder Ida Birkkjær Petersen.

Løbene blev afviklet under fine betingelser, og også dommerne kunne melde styr på sagerne og ingen panik.

Både lørdag og søndag bød på gode løb. Se alle resultater til højre.

DM i Holstebro

screen-shot-2016-12-28-at-22-48-18
Der er styr på det og tid til en slapper. Dommerne Bo Kaliszan, Fleming Gaur, Judith Lyster og Kenneth Drexel på vagt.

Lørdag aften var deltagerne inviteret til fælles spisning, og 160 havde taget imod invitationen. Teltet foran klubhuset var derfor fyldt op med roere, trænere, forældre og andre frivillige.

DM i Holstebro
Masser af god mad til fællesspisningen lørdag aften

Til et DM hører også den mere officielle regatta frokost, hvor arrangørerne har lejlighed til at invitere og mødes med vigtige samarbejdspartnere. Frokosten gav også mulighed for at uddele en række anerkendelser til personer, der trækker et ekstra læs for dansk roning. En lettere overrasket – men yderst flittig og arbejdsom – Søren Clausen modtog således Meldballe-plaquetten, som uddeles til en regattamedarbejder i forbindelse med DM.

DM i Holstebro
Søren Clausen er uundværlig for Holstebro Roklub og fikser alt når der skal være regatta

Der blev også lejlighed til at uddele DFfRs ærestegn for en særlig indsats for rosporten til Freddy Quist. Freddy Quist har et drive og gå-på-mod som han allerede er anerkendt for flere gange. Alligevel blev Freddy Quist rørt over at modtage ærestegnet.

DM i Holstebro
En rørt Freddy Quist hædres med DFfRs ærestegn

Endelig takkede forsamlingen, og ikke mindst formand for dommerudvalget, Lars Christoffersen, Judith Lyster for hendes lange dommergerning. Judith Lyster har efter sin aktive ro-karriere fungeret som national og international dommer i mange år og har nu valgt at trække sig tilbage.

DM i Holstebro
Judith Lyster modtager en stor tak og et par flasker vin for sin indsats som dommer gennem mange år

Holstebro Roklub meldte sig på banen som arrangør af DM, da ingen andre kunne løfte opgaven. Der har været mange uenigheder og utilfredsheder med dette års DM på ekstra kort bane – men ingen kan være kede af Holstebro Roklubs værtskab for en velorganiseret og superhyggelig regatta.

DM i Holstebro
Hans Ulriksen, en glad og afslappet formand for Holstebro Roklub