wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Søndag og sidste dag ved årets U23 VM, og med et fantastisk dansk punktum med bronze til Bastian Secher

Af Bianca Toftebjerg | Billeder: Frederik Taulbjerg, Kasper Haagensen & U-landsholdslejren

Lige som U23 VM i Račice var kommet i gang, synes det at være overstået igen. Langt de fleste danske mandskaber havde sidste løb på vandet lørdag, hvordan det gik, kan du læse her.

Søndag var der tre danske løb på programmet, to B-finaler og en A-finale.

Første danske båd på vandet søndag, var Oliver Tolstrup Christensen (Roskilde) og Magnus Erik Timm (DSR) i BM2x. De to sætter punktum for deres deltagelse i mesterskaberne, med en femteplads i B-finalen. Dette giver dem en samlet placering ved mesterskaberne som nr. 11.

I søndagens anden B-finale slutter Rasmus Lind (Sorø) på andenpladsen i BLM1x, med kun 0.19 hundrededele til USA, der vandt løbet. Dermed bliver Rasmus’ placering ved mesterskaberne en samlet ottendeplads.

Sidste danske løb var BM1x A-finalen, hvor Bastian Secher (Roskilde) var med i et tæt felt hele vejen, og slutter på tredjepladsen. Dermed får han sat et flot punktum, ikke kun for sin egen, men for Danmarks deltagelse i mesterskaberne i Račice, og selv er han også godt tilfreds med sit løb, fortæller han efterfølgende:

”Jeg synes det er et godt løb. Jeg prøvede meget bare at fokusere på mine egne tjekpunkter. Jeg kunne mærke jeg var med hele løbet, men at det ville blive tæt. Da tyskeren så kommer foran mig, tænker jeg at det skal være løgn. Så prøvede bare at få de sidste kræfter frem, for at komme foran og komme i mål.”

Og at komme i mål før Tyskland lykkes for Bastian Secher, der slutter i tiden 07.00.80 og med over to sekunder ned til fjerdepladsen, som Tyskland altså må se sig henvist til, i et løb hvor Bulgarien tog guldet, og Polen sølvet.

Få de sidste 16 sekunder af løbet i videoen herunder:

Bastian med hans træner Frederik Secher umiddelbart efter A-finalen

Næste gang vi skal følge et ungdomslandshold

Næste gang Danmark har et ungdomslandshold afsted til et internationalt mesterskab er d. 6.-8. august, hvor U19 roerne deltager i Coupe de la Jeunesse. Udtagelserne er allerede landet, så hvis du vil se hvem der skal repræsentere Danmark, kan du finde det her.