wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Otte danske både har lørdag, været i aktion på robanen i Račice

Af Bianca Toftebjerg | Billeder: U-landsholdslejren + Kasper Haagensen

En stor del af den danske U23-landsholdstrup, har i dag sat punktum for deres deltagelse ved U23 VM 2021 i Račice. Efter næsten 10 måneder uden internationale regattaer, er det fornuftige danske resultater U23-roerne slutter af med.

Lørdagens første to løb var C-finaler for de danske damescullere, hvor BLW1x med Kristine Søndergaard Hansen (KVIK) sluttede på fjerdepladsen, i et løb hvor hun var forrest i feltet frem til 1000m-mærket. Dermed bliver hendes placering ved mesterskaberne overall en sekstendeplads.

I BW1x slutter Sofie Halling Vikkelsøe (Odense) efter en stærk slutspurt, på tredjepladsen i sin C-finale. Hvilket giver hende en samlet 15. plads ved mesterskaberne.

Landstræner for talentudvikling Nils Henrik Stene håber, at de kan bruge oplevelsen ved U23 VM, som en motivation når de kommer hjem:

”Damescullerne gør det godt, men der er ingen tvivl om at man ærgrer sig når man ror C-finale, men så vil man gerne vinde. Når det så ikke lykkes, så ærgrer man sig mere. Jeg håber den ærgrelse bliver vendt til en god, sund frustration så man kommer hjem, og har en lyst til at gøre det bedre næste gang.”

For de tre danske herrebåde der roede semifinaler, blev det til en enkelt A-finaleplads og to B-finalepladser søndag.

Rasmus Lind (Sorø) i BLM1x slutter på fjerdepladsen i A/B-semifinalen, hvilket sender ham i søndagens B-finale kl. 10.10

I BM2x slutter Oliver Tolstrup Christensen (Roskilde) & Magnus Erik Timm (DSR) på sidstepladsen i deres A/B-semifinale, hvilket sender dem i søndagens B-finale kl. 09.45.

I BM1x ror Bastian Secher (Roskilde) en andenplads hjem i semifinalen, og dermed sikrer han sig en plads i søndagens A-finale kl. 13.10.

Landstræneren glæder sig over Bastian Sechers løb, men havde håbet det var gået anderledes end det gjorde, for de to andre både:

”Bastian gjorde det han skulle i dag, så han er bestemt i live og det er dejligt. Det er ærgerligt, at det er ’stolpe ud’ for Rasmus. Jeg kunne godt have ønsket mig, at han var med i A-finalen, for jeg kan godt lide ham og hans måde at gå til sin sport på.”

Fortæller Nils Henrik Stene og fortsætter:

”Herredobbeltsculleren lever ikke op til det niveau, de har vist at de har, og bliver slået ud på deres bundniveau fremfor på deres topniveau. Jeg under dem, at de havde haft en anden oplevelse i dag og en anden oplevelse af deres egen præstation.”

Flotte B-finaler

I lørdagens tre B-finaler lægger BW2-med Mette Køchs Nielsen og Cecilie Brünnich Sørensen (DSR) ud, ror en flot slutspurt, sætter Ukraine af og sikrer sig førstepladsen. Dermed bliver deres samlede placering ved mesterskaberne en syvendeplads.

I BM2- slutter Holstebro-herrerne Casper Lindballe Pedersen og Tobias Bork Kristensen på sidstepladsen i B-finalen. Det giver dem en samlet placering ved mesterskaberne som nr. 12.

For begge toerne gælder det, at de kommer hjem med resultater de kan være stolte af fortæller landstræneren:

”Dametoeren går ud og tager sig sammen i deres B-finale, og viser at hvis der var et hold som skulle have været med i A-finalen, så var det dem. De får sluttet godt af. Herretoeren er et ungt hold, hvor Tobias stadig er junior, så de kan i princippet ro de næste to VM’er sammen hvis de vil. Og kigger man på hvordan de kom ind i den her regatta, så har det været svært og de har været oppe imod noget der er hårdt. Så de kan også godt være stolte af sig selv.”

BLM4x ror Rasmus Søndergaard Konnerup (Hadsund), Johan Poulsen, Magnus Quaade Oddershede (begge Bagsværd) og Marcus Villiam Lyngesen (Holstebro) en sejr hjem i B-finalen, hvilket giver dem en overall syvendeplads ved mesterskaberne.

Og her er der ifølge Nils Henrik Stene, meget godt at bygge videre på det næste års tid:

”I den lette herredobbeltfirer har de en god, sund oplevelse og får vist omverdenen, at det er her de er. De er et hold, der kan fortsætte næste år, hvis de har lyst. De står med muligheden, for at gå hjem og blive skarpere på det de mangler nu.”

Overordnet set har det været endnu en god dag i Račice, og for landstræneren gælder det at de danske roere forhåbentlig kommer hjem fra U23 VM, med lysten til at kæmpe videre:

”Det man skal huske er, at det er et øjebliksbillede det her. At man kommer herned, får nogle tæsk og siger ’øv’, det er det de skal huske i deres hverdag når de kommer hjem igen og skal lægge mange timer i træningslokalet. Jeg synes vi har haft en udmærket dag i dag, hvor vi har fået en forsmag på hvilke resultater vi kommer hjem med. Hvis de tre der skal ro i morgen, gør det lige så godt som dem i dag, så kan vi komme fra Račice med et godt resultat.”