wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Weekendens årgangsmesterskaber i Holstebro er nu veloverstået. Alle roere har givet den gas og lagt formidable indsatser for dagen.

Weekendens Årgangsmesterskaber i Holstebro var godt besøgt med i alt 507 tilmeldinger. Bagsværd Roklub var at finde ved regattaen med en stor flok roere. Line Møller, træner i Bagsværd Roklub, har leveret skriv fra weekendens regatta. Den forgangne uge har du også kunne følge med i klubbens forberedelser på roning.dks Instagram.

Af Line Møller, træner Bagsværd Roklub. Billede: Andreas Sloth

Fra Bagsværd Roklub deltog vi med godt tyve roere i alt, fra junior D pigeløb til senior herreløb. Fredag ankom vi i fint vejr til Vandkraftsøen, hvor lejren blev slået op og traileren blev tømt for de 25 både, som efterfølgende blev rigget til. Mens der var mandskabsledermøde, prøvede roerne vand, hvorefter de gjorde sig klar til en lang og hård dag lørdag.

Gråt vejr men godt vand

Lørdag morgen bød på gråt vejr, som senere, viste det sig, kastede en del vand af sig. På trods af det kedelige vejr for publikum og trænere, var stemningen under regattaen helt i top – både på vand og på land. Fra første start var der godt gang i løbene. Roerne knoklede helt til mållinjen, og det resulterede i, at publikum fik mange gode og spændende opløb. Det blev til mange tætte løb, og der er ingen tvivl om, at ingen roer eller hold gav en medalje eller placering væk. Ligeledes var der ingen tvivl om, at roerne var stolte over og tilfredse med deres præstationer, når de kom op ad bådene – uanset om de havde metal om halsen eller ej.

Hvad synes roerne er det fede ved årgangsmesterskaberne?

Alma Biltoft Benediktson (Årgangsmester i junior D singlesculler og junior C dobbeltfirer med og uden styrmand):
Det er sjovt at være til regatta, fordi man skal noget hele tiden. Vi ror, spiller kort, snakker, hjælper hinanden med bådene og mange andre ting. Det bedste ved regattaen er bare at være af sted. Jeg synes ellers, at årgangsmesterskaberne er lidt lige som andre regattaer. Det værste er, at der er så langt til Holstebro fra Bagsværd.”

Matilde Hjorth (Årgangsmester i junior B dobbeltfirer):
Det har været en rigtig god regatta. Der har været en hyggelig stemning, og det er noget særligt, når det er årgangsmesterskaberne, da det jo er ligesom danmarksmesterskaberne i ens årgang. Det er også et rigtig godt sted at ro. Det er fedt med et rigtigt startanlæg med startere og højttalere. De andre roeres selskab har været det bedste ved turen. Selv regnen lørdag gjorde ikke noget, for der var jo godt vand. Jeg er mest stolt af, at det lykkedes mig at komme i A-finalen i søndagens TU-cup singlesculler, for i Sorø var jeg i C-finalen.

Begejstring blandt publikum og en veltilrettelagt regatta 

Der var også tydelig begejstring at spore blandt alle trænere og forældre, der fulgte regattaen tæt. Det var der mange gode grunde til. Selvom det altid er en god dag på kontoret, når man kan tælle mange sejre til klubben, så kan vi trænere i Bagsværd Roklub hurtigt blive enige om, at det i dén grad også er en god dag på kontoret, når man har været vidne til så mange flotte præstationer fra roernes side. Ligesom det også er fedt, når man som træner kan følge roernes udvikling.

En af de store glæder ved at være til regatta er at møde trænere og roere fra de andre klubber og opleve stemningen omkring og i sporten – især til denne weekend, der er sæsonens “DM” for junior B, C og D. Et eksempel fra vores egen klub er vores junior C drenge, der havde tætte løb med drengene fra Holstebro. Bagsværd vandt junior C dobbeltsculler med bare 4 hundrededele, mens Holstebro tog dobbeltfirer uden styrmand med “hele” fjorten hundrededele. Både før og efter løbene gav det anledning til kammeratlige drillerier drengene imellem.

Vi har generelt oplevet en veltilrettelagt regatta, og hele weekenden har været præget af en god stemning på regattapladsen, tilskuerpladserne mm., og løbene kørte efter en stram tidsplan.

Otterløb afsluttede dagen

Fra Bagsværds side var vi særligt glade for det otter-initiativ, der var taget fra arrangørernes side. Her afsluttede man lørdagens regatta ved at blande roere på tværs af klubber i fire forskellige ottere. En rigtig fin afslutning på dagens konkurrencer imellem klubroerne. Selvom roerne var trætte på vejen hjem, var humøret stadig højt. Det slog B-drengene fast (godt hjulpet af en KVIK-roer, der havde sneget sig med bussen), da de istemte fælles Justin Bieber-sang omkring Køge.