wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Danmark og Dansk Forening for Rosport havde Jakob Mortensen fra Holstebro med ved det første European Athletics Young Leaders Forum der var åbnet for andre sportsgrene

I forlængelse af det nyligt overståede Senior EM i München, som var en del af begivenheden European Championships, et stort multi-sportsevent hvor også Atletik, Cykling, Sports Klatring, Beachvolley, Gymnastik, Triatlon, Bordtennis og Kajak/Kano-sprint afviklede EM over en periode på to uger, havde European Athletics åbnet deres halv-årlige European Athletics Young Leaders Forum og inviteret andre sportsgrene med.

Tidligere i år opfordrede de derfor alle deltagende nationer til at indstille mulige kandidater til en plads på Young Leaders Forum. Fra vores side indstillede vi Jakob Mortensen fra Holstebro Roklub. Jakob er både aktiv i vores Kaproningsudvalg, har fungeret som mandskabsleder ved internationale mesterskaber for ungdomslandsholdene,  og så er Jakob national banedommer.

Efter indstilling fra DFfR blev Jakob udvalgt af European Rowing Board til at deltage i Young Leders Forum sammen med 5 andre roere fra europæiske roforbund (Tyskland, Portugal, Ungarn, Østrig og Tjekket).

Her står Jakob sammen med nogle af de andre deltagere, han står længst ovre mod højre.

Det hele løb af stablen fra d. 19.-22. august i Olympia Park München, og på programmet var der mange, spændende emner.

Der var også tid til, at deltagerne kunne netværke og snakke sammen på tværs af forbund, fortæller Jakob Mortensen:

“Det var super fedt at være der nede og møde sportsfolk fra det meste af Europa. Vi fik udvekslet et hel masse viden om hvordan hinandens forbund virker og hvad man syntes hjælper dem frem rundt omkring. Vi havde en masse paneler og talere, der snakkede om alt fra miljørigtige konkurrencer til hvordan man laver store events der tiltrækker flere tilskuere.”

Men der var også mere alvorlige emner på banen fortæller Jakob videre:

“Vi havde også om safeguarding, hvor vi hørte om hvor dårligt det går i nogen af de andre forbund med at holde ledernes fingre fra atleterne. Men også hvordan man skal handle på det. Så generelt meget om hvordan vi kan have sport på en bæredygtig måde i fremtiden for alle parter.”

 

Der var også tid til at opleve lidt af det store sportsstævne som European Championships var.

Hvad er Young Leaders Forum?

Young Leders Forum skal udvikle morgendagens ledere og bringer unge sportsfolk, som er top motiveret for deres sport sammen for at dele deres erfaringer, bygge venskaber, lære fra de bedste og udvikle fremtiden.

European Athletics afholder et Young Leders Forum, der har deltagelse fra 9 andre sportsforbund og Europæisk roning kan have 6 deltagere med. Young Leders Foran har været afholdt årligt siden 2006.

Målene for Young LedersForum er:

  • international udveksling på tværs af sportsgrene og landegrænser
  • langsigtet netværk
  • samarbejde mellem nationale og internationale forbund
  • uddannelse af morgendagens ledere
  • bygge et fællesskab for unge ledere i alle sportsgrene
  • ‘Kick off’ for fremtidige Young Leders Forums for de deltagende sportsgrene