wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det fyger med store navne ved den sidste store regatta før OL, World Cup i Poznan, der skydes i gang fredag.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Store navne som Mahe Drysdale, Helen Glover, Jeremie Azou og ikke mindst Emma Twigg har gjort deres entre i Polens ældste by, der huser omkring 550.000 indbyggere. Alle danske både, der er kvalificeret til OL stiller op i Poznan undtagen Mads Rasmussen (DSR) og Rasmus Quist (DSR), der pudser formen af i Bagsværd. Derudover stiller tre-ikke olympiske både såvel som to både i M1x op i Poznan. I alt stiller 584 atleter fra 48 lande op i Poznan.

”Det er den sidste internationale regatta inden OL og den sidste mulighed for at prøve os af internationalt”, siger Sportschef Lars Christensen. ”Vi håber på, at det bliver lidt bedre end i Luzern, men jeg tror ikke at vi har nogle både, der kommer helt op at ringe. Og det er de sidste ugers træning hen i mod OL, som skal være med til at løfte dem op. Regattaen er rimeligt godt besat, men der mangler stadig nogle af de store nationer fordi de enkelte nationer prioriterer vidt forskelligt. USA, Canada og Litauen stiller fx ikke til start mens Italien, der ikke var med ved den sidste World Cup stiller til start her. Men det er noget af det, der gør OL- sæsonen så speciel, at man kan lave et godt resultat her, og så om to måneder ved OL, så kan det gå helt anderledes fordi der var nogle nationer, som man ikke havde haft med i sine beregninger”, siger Lars Christensen.

Optimistisk sportschef
Det var ikke de store resultater, der prægede de danske OL-bådes indsats i Luzern, men alligevel så Sportschef Lars Christensen så mange positive momenter i de danske præstationer, at han er fuld af fortrøstning i forhold til landsholdsroernes forberedelser frem mod Rio.

”For os der handler det om at få fortsat det arbejde, som er blevet lavet de sidste tre og et halvt år. Så det er spørgsmål om at få et fingerpeg om, hvor langt er vi og så få finjusteret træningen frem mod OL. Det, som vi så i Luzern var meget fortrøstningsfuldt, ikke så meget i forhold til resultaterne, men mere den måde som holdene de roede på. Vi kom derfra med et rigtig godt afsæt i forhold til den facom, der skal arbejdes på hen i mod OL. Jeg kunne se, at der var nogle parametre, der ville være relativt nemme at skrue på, hvis vi skal lave nogle ændringer. Og det er nogle ting, som trænerne har fuldstændig styr på og som de taget med i træningen siden Luzern”, siger Lars Christensen.

50 dage til OL
Med blot 50 dage til OL er alvoren ved at indfinde sig i den danske lejr, som efter weekendens regatta i Poznan så småt kan forberede sig på den afsluttende træningslejr i østrigske Völkermarkt”, hvorefter OL-roerne tager direkte til Rio.

”Man kan godt mærke på de folk, der har kvalificeret sig til OL, at det begynder at spidse til. Men alligevel virker de rolige og trygge i forhold til den periode, som de skal ind i nu. De fleste har prøvet det før undtagen Nina (Hollensen, W2x, red..)”siger Lars Christensen.

Ud over OL-roerne har landsholdet fem både (2 x M1x, LM4x, LW1x og LM2-) med i Poznan, som består af nogle af de navne, man vil satse på til OL i Tokyo 2020. Og der er på forhånd store forventninger til de unge talenters indsats i det polske.

”Hvis man skal vurdere ud fra det, vi har set i sæsonen, der er de på allerøverste hylde og vil også helt bestemt være medaljekandidater hernede. Jeg synes de ser rigtigt godt ud alle sammen, så det kan blive til hvad som helst. Nogle af dem bliver dem, som vi skal bygge videre på frem i mod OL i Tokyo og der synes jeg absolut at vi er godt rustet på mange af pladserne”, slutter Lars Christensen.

Danmark stiller op således:
W2-: Anne Dsane Andersen, KVIK/Hedvig Lærke Berge Rasmussen, Bagsværd
LW2x: Juliane Elander Rasmussen, Odder/Anne Lolk, DSR
LM4-: Kasper Winther Jørgensen, Roskilde, Jacob Barsøe, Roskilde, Morten Jørgensen, Næstved og Jacob Søgaard, Bagsværd
W2x: Nina Hollensen, Århus, Lisbet Falch Jakobsen, Bagsværd
W1x: Fie Udby Erichsen, KVIK
LM2-: Jens Vilhelmsen, Bagsværd, Emil Espensen, DSR
LM4x: Andrej Lawaetz Bendtsen, Århus, Steffen Bonde, Odder, Mattias Larsen, Odder og Jens Noll Nielsen, Hadsund
LW1x: Aja Runge Holmegaard, Roskilde
M1x: Sverri Nielsen, DSR og Nick H.Larsen, Odense