wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
En af dansk ronings absolutte sværvægtere, Sverri S.Nielsen, satte tirsdag 15.oktober kursen mod den amerikanske østkyst, hvor han skal deltage i Head of the Charles og Gold Cup. Også Juliane Elander Rasmussen er med på turen til Boston, hvor hun bl.a skal ro mixed sculler med den stærke færing.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Det vil være en underdrivelse af dimensioner blot at påstå at Sverri S.Nielsen har har haft en god sæson. Sæsonen 2019 blev året, hvor Sverri med to World Cup sejre i Poznan og Rotterdam, der blev fulgt op af en VM-sølvmedalje og OL-kvalifikation, bragede igennem på den internationale scene, og derfor er der naturligvis også rift om hans deltagelse i efteråret traditionsrige regattaer på den amerikanske østkyst.

Sverri, der i denne måned, figurerer som Månedens Roer hos World Rowing, fik sin debut ved Head of the Charles allerede for to år siden, hvor han også udgjorde det danske islæt sammen med Juliane (der vandt kvindernes singlesculler) og Joachim Sutton. Head of the Charles, der afholdes i den kommende weekend, blev første gang afholdt i 1965 og har siden i mere end 50 år med en deltagerliste på over 11.000 atleter i 1900 både med i alt 61 events blevet et sandt tilløbsstykke i ”Beantown” som den største to-dages regatta i verden.

Fra Boston til Philadephia
”Jeg glæder mig meget til at komme tilbage. Det er et meget specielt løb i kalenderen med masser af tilskuere og det bliver også sjovt at deltage i mixed med Juliane. Det er ikke et løb, som jeg har forberedt mig specielt til, men det er altid rart at få en invitation, og jeg er spændt på at se, hvad jeg kan levere, siger Sverri, der deltager i herrernes singlesculler og mixed. Sidste gang var han også med i den prestigefyldte otter, som på trods af at de satte ny løbsrekord blev slået af mandskabet fra Berkeley Universitetet med Joachim Sutton i båden. Otteren figurerer dog ikke på programmet denne gang.

Weekenden efter Head of the Charles, rejser Sverri 490 km sydvest til Philadelphia, hvor verdens absolut bedste singlescullere har sat hinanden stævne til den prestigefyldte Gold Cup. ”Philadelphia Challenge Cup” også kendt som ”Gold Cup” blev første gang roet i 1920, men forsvandt fra kalenderen i begyndelsen af 1960´erne for blot at blive genindført i 2011. Løbet roes som ren sprint på en 750 meter distance på Cooper River efter at løbet ellers i en lang årrække havde fundet sted på Schuylkill River.

”Det er en stor ære for mig at deltage for det er blot de tre bedste fra VM, der bliver inviteret. Det bliver en spændende udfordring for det er en speciel distance, og jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig har fundet af endnu, hvordan jeg griber den an”, slutter Sverri S. Nielsen.