wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Onsdag, den 24. august viste forholdene sig fra sin bedste side med en skyfri himmel og en næsten blank robane. Fantastiske forhold.

Onsdag var dagen, hvor juniorerne, U19, skulle vise, hvad unge danske roere er lavet af. 10 danske både var til start, og de roede i den rækkefølge, som de enkelte heats er refereret her.

Junior – U19
JW4-
I pigernes ’firer uden’ (JW4-) blev Ninna Pedersen, Emilie Jersild, Mathilde Norking og Astrid Filtenborg Lausten nummer 5 i deres indledende løb og skal dermed i opsamling og lave en kraftpræstation for at nå semifinalen.

JW2-
Frida Sanggaard og Ida Petersen i ’toer uden’ (JW2-) skulle blive nummer et i deres indledende for at gå direkte i A-finalen. Det blev dog USA, der med en suveræn sejr gik i A-finalen. USA var mere end 6 sekunder foran Grækenland som nr. 2 og godt 10 sekunder foran de danske piger på tredjepladsen. Frida og Ida skal derfor i opsamling efter at have deltaget i et meget hårdt heat, hvor USA satte ny juniorrekord i tiden 7:16:82.

JW4x
Den danske dobbeltfirer (JW4x) med Stine Eilert Mathiasen, Emma Hammer, Mette Køchs Nielsen og Lise Vestergaard skulle blive blandt de to første for at gå direkte i semifinalen. Desværre blev de henvist til tredjepladsen og skal i opsamling. Heatets to hurtigste blev Storbritannien og Tjekkiet. Danmark var godt seks sekunder fra Tjekkiet.

Drengenes dobbeltfirer (JM4x) med Emil Eigenbrod, Oscar Mazza, Mikkel Knudsen og Niels Frederiksen var med i en tæt besat disciplin med 25 deltagende både i fem heats. De fire hurtigste i hvert heat ville gå videre til kvartfinalerne, resten i opsamling. Heatet med de danske drenge blev vundet af Frankrig med Danmark på andenpladsen. Emil, Oscar, Mikkel og Niels skal således ro kvartfinale.

JM2x
I drengenes dobbeltsculler (JM2x) stillede 30 både til start. Danmark var repræsenteret i denne tæt besatte disciplin af Jacob Lillelund og Bastian Secher. Fire fra hvert heat ville gå i kvartfinale, mens resten skulle i opsamling. Danmark sluttede på fjerdepladsen og var den sidste båd, som kom med i kvartfinalen fra deres heat. Danskernes plads i kvartfinalerne var dog aldrig i fare, da der var godt 13 sekunder ned til Brasilien på femtepladsen. Heatet blev vundet af Tyskland.

JM1x
I drengenes singlesculler (JM1x) skulle Emil Lenzing i konkurrence i en disciplin med 29 deltagere. De fire hurtigste i hvert heat ville gå videre til kvartfinalerne – resten i opsamling. Emil leverede en meget solid indsats. Lå på tredjepladsen ved 500 meter mærket, men avancerede, så han ved 1000 meter førte løbet. Førstepladsen gav han aldrig slip på og vandt 3½ sekund foran nummer to. Danmark er i kvartfinalerne sammen med Ungarn, USA og Italien fra dette heat.

JM2-
I drengenes ’toer uden’ (JM2-) var der 22 både. Kun vinderen fra hvert vil går direkte videre til semifinalen, mens de resterende både skulle i opsamling. Østrig vandt heatet. Den danske båd med Christian Taulbjerg og Magnus Rathenborg blev nummer 4. De danske drenge kæmpede sig op til denne placering efter at have været nede på sidstepladsen. Men styrke og vilje bar dem frem.

JW2x
I pigernes dobbeltsculler-løb (JW2x) var der 23 både. Kun vinderen af det enkelte heat ville gå direkte videre i semifinalerne, mens resten ville være henvist til opsamling. Anne Larsen og Marta Kempf viste styrke, og de førte hele heatet igennem og roede sejren hjem med mere end 6 sekunders afstand ned til Polen, der blev nummer to. Anne og Marta er i semifinalen.

JW1x
I pigernes singlesculler (JW1x) var der 24 både med. Danske Simone Sørensen fik således kærligheden at føle. Kun vinderen af heatet ville går direkte videre. Resten var henvist til opsamlingsløbene. Simone slutte på sjettepladsen i sit løb og skal i opsamling. Tyskland vandt dette heat – seks sekunder foran Australien.

JM8+
Den danske otter med styrmand (JM8+) havde denne besætning: Esben Søvndal, Aksel Dybdahl Poulsen, Magnus Valbirk, Christian Carlsen, Malthe Rusbjerg, Mikkel Aaslet, Nicolai Leth Bernsen og Christian Hagemann med Frederik Geertsen Lund på posten som styrmand. Som vinder var USA eneste båd, der gik direkte i A-finalen. De resterende skal i opsamling, heriblandt Danmark, der blev nummer seks.

Det er ungdomslandstræner Nils Henrik Stenes opfattelse, at dagens JVM har været en blandet oplevelse, hvor mange af roerne har måttet se i øjnene, at VM er noget helt andet end det, de unge roere har prøvet tidligere. Derfor er det vigtigt, at roerne i torsdagens opsamlingsheats skriver sig bag øret, at i JVM skal koncentrationen og seriøsiteten være i højsædet. Dog mener han, at de danske juniorer i JM4x, JW2x, JM1x og JW2- leverede en fornuftig præstation.

Torsdag bliver det blandt andet spændende at se, hvordan letvægtsroerne i senior A klarer deres kvalifikationsløb. Det gælder Aja og toer’en med Jens og Emil. De ror hen på eftermiddagen, kl. 15.25 og 15.45.