wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Humøret var både tårnhøjt og helt i bund fredag i den danske VM-lejr efter en fredag fyldt med nervepirrende danske oplevelser på vandet i Linz

(W1x)
Så tæt på, men alligevel så langt fra. Så enkelt kunne man vel opsummere Fie Udby Erichsens semifinale, som fulgte et mønster, som han set fra nordjyden før. I store perioder af dagens ræs, hvor Fie var oppe i mod et sandt kræmmerhus af verdens-stjerner, så det ud som, at Fie kunne ro sig i finalen forholdsvis komfortabelt. Tre både ville gå videre til finalen og Fie førte efter 1000 meter med 4,03 sekunder ned til den tidligere schweiziske verdensmester Jeannine Gmelin. Med 500 meter igen var hun faldet ned på andenpladsen, men var stadig næsten 3 sekunder foran Gmelin. Men så var kræfterne også opbrugt hos Fie, der endte med at ro de sidste 500 meter over 6 sekunder langsommere end Gmelin, der sneg sig ind på tredjepladsen. Bagefter var der naturligvis skuffelse i den danske lejr: ” “Fie ror rigtig godt i dag, men hun bliver lidt for ivrig og overdisponerer lidt for meget på de første 1600-1700 meter og det betyder, at hun ikke kan holde hjem i slutfasen”, sagde træner Mads Haubro efter skuffelsen. ”Det var frustrerende og skuffende for hun har i Linz demonstreret sit voldsomme fysiske niveau og vist at hun kan sætte en række af verdens allerstærkeste kvindelige roere til vægs. Men vi må hjem og forberede, hvordan hun skal ro på søndag”.

(M1x)
Det er ikke så ofte, at det lykkes Færøerne at få en atlet med til OL, men det lykkedes fredag, da Sverri Nielsen roede sig i A-finalen, og dermed sneg sig ind i blandt de 9 ni både, der kvalificerer sig til VM. Pulsen var allerede høj hos træner Thomas Poulsen før løbet og den bliv ikke mindre under løbet, hvor Sverri akkurat lå mellem de tre, der ville skaffe sig adgang til A-finalen. Tysklands Oliver Zeidler, hollænderen Stef Broennink og Sverri havde dog skaffet et afgørende hul til resten af feltet før de sidste 500 meter, hvor Sverri med et flot spurt gik forbi hollænderen og sikrede sig andenpladsen. Bagefter løbet var det naturligvis også en lettet Sverri, der kunne gøre status over fredagens præstation: “Jeg er utrolig lykkelig og lettet over at billetten er i hus. Det har været et stort pres at håndtere, og det er en stor drøm, der er gået i opfyldelse, at jeg nu skal til Tokyo. Det var et hårdt ræs i dag. Taktikken var egentlig bare at jeg skulle give den alt hvad den kunne trække i dag. Jeg forsøgte at styre løbet fra spids for at have mest kontrol over løbet og det lykkedes rimeligt godt. Nu håber jeg, at jeg kan ro måske lidt mere frit i finalen.”.

(LW1x)
Mathilde Persson skulle fredag forsøge at sætte et fornuftigt punktum for et VM, som har rummet en del op- og nedture for Bagsværd-roeren. Mathilde kom heller ikke så godt fra start, som hun kunne have ønsket, da hun indtog femtepladsen efter de første 500 meter. Hun formåede dog at ro sig op på fjerdepladsen før de sidste 500 meter, og her satte hun så en flot, flot spurt ind, som medførte at hun i mål rent faktisk kun var 0,39 sek. efter australieren Alice Arch, der endte med at vinde løbet. Bagefter sagde Mathilde: ”Kroppen føltes ikke helt så frisk i dag og jeg kæmpede på midten for at holde fast i feltet. Men jeg fik fyret en virkelig god spurt af, og jeg er tilfreds med at slutte på en samlet 8.plads. Jeg har aldrig tvivlet så meget på mine egne evner som i denne sæson, men nu føler jeg mig tilbage til den atlet, jeg kender. Jeg har nydt hvert eneste løb herned og ser frem til næste sæson.”

(M2-)
Skuffelsen var selvfølgelig til at føle på hos Bastian Secher og Joachim Sutton efter at de kiksede kvalifikationen til semifinalen og dermed muligheden for at kvalificere sig til OL i onsdagens højdramatiske kvartfinale, der måtte ros om efter at dommerbåden kolliderede med den polske båd. Men viljen og gejsten til at starte et nyt kapitel efter Jens Vilhelmsens ønske om ”mere vildskab” i båden syntes at lykkedes rigtig godt i dagens C/D semifinale, hvor danskerne efter at have ligget nr. 3 efter 500 meter endte med at tage andenpladsen blot 1,48 sek. efter USA. Derfor var det også en tilfreds Vilhelmsen, der bagefter kunne rose sine drenge: ”Bastian og Joachim får roet sig godt op fra deres sidste præstation, hvor vi ikke var helt tilfreds. I dag tør de virkelig at ro et klogt løb og holder sig til vores aftaler inden for deres fysiske grænse. Der var ingen, der havde lyst til at komme i den D-finale. Det er klart, at der er en masse tekniske ting, vi skal arbejde med. Men det vigtigste for mig, det er at se den mentalitet, hvor man vil slås for holdet og for Danmark til sidste blodsdråbe. ”

(LM4x)
Den danske letvægtsdobbeltfirer med Frederik Taulbjerg, Fredrik Leicht, Jonas Lund og Christian Hagemann formåede ikke at gøre gældende i medaljestriden, da der blevet roet A-finale i bådtypen i dag. Den danske kvartet har gennem sæsonen været alvorligt plaget af skader, hvilket også havde sat forberedelserne til VM tilbage. Om det var det, der gjorde udslaget i dagens A-finale skal være usagt, men i hvert fald formåede danskerne ikke at hænge med feltet, da toget gik fra start. Ved 500 meter mærket var man således på femtepladsen 1,83 sek. efter den førende båd fra Kina og den afstand var vokset til 4,69 sek. halvvejs i løbet, hvor danskerne stadig indtog femtepladsen. Kvartetten er dog kendt for at slutte godt af og man formåede at ro de sidste 1000 meter i 3.bedste tid, hvilket var nok til at skubbe den danske båd op på fjerdepladsen, den samme placering, som man nåede ved sidste års VM i Bulgarien. Man havde uden tvivl håbet på mere, men VM i Linz har utvivlsomt været med at videreudvikle drengene og give dem yderligere uvurderlig international erfaring.