wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Perfekte forhold for coastalroning dannede rammerne for Danish Open Coastal Rowing 2016 i Kalundborg Roklub.

Alle ingredienserne til en vellykket coastal-regatta var til stede, da Kalundborg Roklub lørdag den 3. september afviklede det 4. uformelle danmarksmesterskab i coastalroning ud for Gisseløre i Kalundborg Fjord.

Jævn til frisk vind fra vest, bølger og klart vejr – perfekte forhold for coastalroning, og det som gør det både sjovt og udfordrende for coastal-entusiaster. Lægger man det til en veltilrettelagt regatta, med engagerede dommerhold og frivillige, så var det tæt på nogle perfekte rammer for de 25 hold, som konkurrerede på den cirka tre kilometer lange bane, som skulle gennemføres to gange.

lene-skavin-edited
Foto: Jesper & Kate Skavin.

Banen blev, af sikkerhedsmæssige årsager, gjort kortere og lagt om på selve dagen for at undgå alt for store bølger længere ude i fjorden. Det er også en del af coastalkonkurrencer at det kan være nødvendigt at tilpasse efter vejret med kort varsel. For selv om det skal være udfordrende, så er sikkerheden altid i fokus.
Der blev gået til den af alle hold: der blev svedt, bandet, stønnet, blødt og jublet. For nogle hold havde Danish Open Coastal Rowing 2016 også en betydning for holdets ranking ved deltagelsen i dette års VM i coastalroning i Monaco i efterårsferien.

peter-froskov-1-edited
Foto: Peter Froskov.

Der var også masser af spænding for tilskuerne: tætte løb, en knækket åre, svære bøjevendinger, ”omfavning af bøje med åre” og en enkelt kæntring gav det hele lidt ekstra krydderi.

Næste års Danish Open Coastal Rowing forventes at blive holdt i Jylland i begyndelsen af september. Men allerede i efterårsferien, om ca. halvanden måned, forventes cirka 10 danske hold at være i aktion igen ved WRCCH (VM for klubhold) i Monaco.

Se resultaterne fra Danish Open Coastal Rowing 2016 til højre.

lene-skavin-2-edited
Foto: Jesper & Kate Skavin.

lene-skavin-3-edited
Foto: Jesper & Kate Skavin