wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Dagen bød på en masse sjove udfordringer for ungdomsroerne, og der var mange forskellige discipliner på programmet

Sjove oplevelser og nye venskaber var, hvad der ventede de mange tilmeldte ungdomsroere, da Nordea-fonden Challenge blev afholdt ved Hvidovre Roklub i lørdags.

Af Gustav Højmark-Jensen.

De 28 tilmeldte ungdomsroere kunne blandt andet prøve kræfter med Geocaching i robåde (en App-skattejagt til vands), balance- og manøvreøvelser, sprintstafetter og ergometerstafet og sprint.

“Der var knald på hele tiden” – lød det når man spurgte en af ungdomstrænerne, Mimi Trædmark der var med tre af hendes ungdomsroere fra Roklubben Stevns.

Vejret var fint det meste af dage og vinden fra vest gav dejligt læ til de forskellige udfordringer. Foto: Mimi Trædmark

Der opstod desværre nogle tekniske problemer med Geocaching-øvelsen, men ifølge Mimi Trædmark, betød det ikke det store. Ifølge hende handler Nordea-fonden Challenge om mere end at komme ud i bådene. Det handlede om at give de unge en god oplevelse, og igennem sjove udfordringer møde andre ungdomsroere fra forskellige klubber og lære at arbejde sammen:

“Det var ikke roning der var i fokus den dag, for det er ikke meget de får roet, men det var at have en hyggelig dag og være sammen med de andre i grupperne. Det var samarbejdet der var i fokus, det syntes jeg i hvert fald at jeg kunne få øje på. Det var en forudsætning, at de unge var nødt til at hjælpe hinanden i de grupper de blev sat sammen i, og der kunne man både se når de hjalp hinanden, men også når de ikke hjalp hinanden. Men de unge synes jo bare, at det hele var sjovt, og det var det vigtigste”

Ifølge Frederikke Bay, der er ungdomstræner i Roklubben Skjold, var alle aktiviterne godt tilrettelagt og roerne var særligt glade for Edon-stafetterne og ergometerkonkurrencerne. Samtidigt var aktiviteterne godt afstemt i forhold til aldersgruppen der var med:
“Jeg synes det passede godt, ikke at lægge den største vægt på hurtighed, altså kaproning, men på præcision, balance, samarbejde og koordination”.

Frederikke Bay er ikke i tvivl om at hun og hendes ungdomsroere helt sikkert vil være at finde blandt deltagerne til næste Nordea-fonden Challenge:

“Mine forventninger blev i den grad indfriet. Godt arrangeret og gode poster. Vi skal i hvert fald med til næste Nordea-fonden Challenge!”

Ifølge Mimi Trædmark kunne arrangørerne næsten ikke have gjort det bedre:

“Der ikke noget der manglede. Alt klappede bare og de havde virkelig planlagt det godt. Og hvis der var noget der ikke virkede, så havde de straks andre aktiviteter klar.”

Alle ungdomsroerne samles, inden en spændende dag med masser af oplevelser rundes af. Foto: Mimi Trædmark.

Så mon ikke ungdomsroerne og deres træner fra Roklubben Stevns også er at finde ved næste Nordea-fonden Challenge ved Lyngby Roklub den 24. september.

Du kan læse mere om Nordea-fonden Challenges 2017 via linket til højre.