wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Efter tre ugers intens træningslejr i Völkermarkt i Østrig melder alvoren sig for de danske landsholdsroere, der skal forsøge at få formen til at toppe ved VM i Plovdiv (BUL) fra 9-16 september.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Generelt har der været stor tilfredshed med træningslejren i Østrig. Det gjaldt indkvarteringen, maden og den generelle service på Hotel See & Genuss Hotel Silvia, som for første gang havde landsholdet som gæster. Hotellet lå ca. ti kilometer fra træningssøen, hvor landsholdet havde fine betingelser med glimrende vejrforhold igennem træningslejren.

Masser af optimisme
Det er er også derfor, at landsholdet møder op til VM med masser af optimisme i bagagen. ”Vi tager udgangspunkt i, at vi har kvalificeret en del både i A-finaler ved sæsonens World Cups, og vi forventer nogle af dem kan gøre det samme her ved VM i Plovdiv”, siger Sportschef Finn Trærup-Hansen. ”Vi har da også gode forhåbninger om, at der kan komme et par medaljer til dansk roning. Lysten til at komme i gang og prøve kræfter med verdenseliten er stor”.

Plovdiv (som er den næststørste by i Bulgarien med et indbyggertal på ca. 340.000) har gennem tiden været en kendt arrangør i rokalenderen. Over 900 roere fra 62 nationer skal i den kommende uge kæmpe om hæder og ære i Plovdiv’s Maritza River Water Sports Centre på den 2,2 km lange udgravede kanal, der er den største i Balkan-området.

Stolte danske traditioner
Det er anden gang i historien, at Plovdiv har æren af at arrangere VM og skulle de danske landsholdsroere have brug for lidt ekstra inspiration før VM, så kan de blot kigge tilbage til sidste gang Plovdiv var VM-arrangør i 2012. Her vandt Henrik Stephansen guld i letvægstssinglesculler mens Helene Nygaard Olsen, Sarah Jürgensen, Christina Pultz og Sarah Christensen vandt sølv i LW4x. Landstræner Jens Vilhelmsen deltog også som aktiv i 2012, da han besatte fjerdepladsen i LM2- med Christian Place Pedersen.

I det hele taget er det ifølge træner Henrik Mortensen en bane, hvor de danske roere bør føle sig godt tilpas på. ”Det er en virkelig god bane. Der er ofte rigtig godt vand, vind- og vejrforhold er som regel altid gode selv om der selvfølgelig var meget varmt her for en måned siden. Og det er også en bane, som normalt ikke giver banefordele. Det eneste minus er, at der ikke er så meget plads til opvarmningsbanen og det kan selvfølgelig give nogle dønninger”, siger Henrik Mortensen.

Danmark stiller op med den samme trup, der roede ved World Cup afslutningen i Luzern tidligere på året.

W1x: Fie Udby Erichsen (KVIK)
M1x: Sverri S. Nielsen (DSR)
W4-: Anne H.Larsen (Odense Roklub) Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd Roklub), Lærke Berg Rasmussen (DSR) og Ida Gørtz Jacobsen (Bagsværd Roklub)
M4-: Steffen Bonde Jensen (Odder Roklub), Tobias Kempf (DSR), Joachim Sutton (Roskilde Roklub) og Tøger Berg Rasmussen (DSR)
M2-: Loui Lam, (KVIK), Lars Fjord Garvey (DSR)
LM2x: Emil Espensen (DSR)/Alexander Modest (Lyngby Roklub)
LW4x: Aja R. Holmegaard (Roskilde Roklub) Juliane E. Rasmussen (Odder Roklub) Mathilde Persson (Bagsværd Roklub) og Trine Toft Andersen (Hadsund Roklub)
LW1x: Iben Østergaard (Bagsværd Roklub)
LM4x: Jens Graudal (Bagsværd Roklub), Jonas Lund (Roklubben Furesø), Christian Hagemann (Lyngby Roklub) og Frederik Taulbjerg (Holstebro Roklub)