wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
517.376 meter var hvad mandskabet fra Aalborg Universitetsroning roede på 24 i et forsøg på at slå verdensrekorden

To verdensrekorder stod for skud, da Universitetsroning Aalborg I weekenden forsøgte sig i ergometeret. Og ned blev rekorderne skudt.

AF: Jonas Melander Hammer

517.376 meter . Så langt formåede 10 mandlige roere fra Universitetsroning Aalborg at ro, da de fra fredag kl. 16.00 til lørdag kl. 16.00 nærmest ødelagde ergometeret. Med sig havde de deres kvindelige klubkammerater, der i imponerende stil slog verdensrekorden for hurtigst roede 100 kilometer med intet mindre end 20 minutter.

Det var ikke Salling som man kender det, der mødte de handlende i Aalborg i weekenden. I sportsafdelingen havde Universitetsroning Aalborg opstillet et mindre rocenter bestående af ergometer, computere og videokameraer.

Kl. 16.00 fredag eftermiddag satte 10 forventningsfulde roere sig tilrette klar til at give alt, hvad de havde de næste 24 timer. Målet var at slå landsholdets gamle verdensrekord for flest meter roet på 24 timer. Og det blev ikke til meget søvn. Over de næste 24 timer skulle mere end 517 kilometer blive tilbagelagt, mens massevis af handlende og tilskuere heppede dem på vej.

Efter fire timer og 29 minutter var de første 100 kilometer lagt i maskinen, og da klokken havde passeret 01.00, var antallet af kilometer fordoblet. Det tydede ikke til, at roerne havde tænkt sig at skrue ned for tempoet. Ned for tempoet blev der heller ikke skruet, faktisk hed gennemsnitstiden for de første 100 kilometer 1:20.5 minutter pr. 500 meter. Efter 24 timer hed gennemsnitstiden 1:23.5.

Resultatet endte altså på 517 kilometer og 376 meter, en forbedring af den tidligere verdensrekord på næsten fem kilometer. Udover de mange fremmødte ved selve rekordforsøget, har mere end 7.500 fulgt med i deres livestream af rekordforsøget på Youtube.

Inden herrerne var færdige med rekordforsøg, blev det kvindernes tur. Og de havde ikke tænkt sig at lade mændene løbe med opmærksomheden. I overlegen stil tilbagelagde de kilometer efter kilometer i ergometeret. Efter tre en halv time havde de tilbagelagt 31.5 kilometer, men så tog fanden ved dem.

Der blev roet igennem, og da der stod 100 km ved distancemåleren, sagde tiden sølle fem timer og 16 minutter. En forbedring af verdensrekorden på hele 20 minutter!

Universitetsroning Aalborg holder onsdag d. 9. marts infomøde for alle Aalborg Universitetsstuderende, der kunne være interesseret i at starte i roklubben.