wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
En række af de mere erfarne roere på landsholdet roses i høje toner for at være gode til at indlemme nye unge talenter i truppen og hurtigt få dem til at føle sig som en del af landsholdet.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

En række af de mere erfarne roere på landsholdet roses i høje toner for at være gode til at indlemme nye unge talenter i truppen og hurtigt få dem til at føle sig som en del af landsholdet.

Februar og marts måned er for landsholdsroerne er næsten hvert år lig med de fastlagte ture til Aviz i Portugal, som gennem mange år har dannet fast træningsbase i foråret for landsholdet.

Det er samtidig også der, hvor mange nye unge uprøvede kræfter, som allerede har givet eksempler på deres talent, for første gang får mulighed for at ”snuse” til atmosfæren på landsholdet og for første gang opleve, hvordan det er at være en del af en træningslejr med landsholdet.

Imponeret over modtagelse
Det kan måske være sin sag pludselig at skulle træne, spise og i det hele taget gå op og ned af atleter, som man måske kun kender fra medierne. Vil man komme til at føle sig uden for eller sidde alene ved middagsbordet, mens de etablerede navne diskuterer for sig selv? Men den slags bekymringer er unødvendige, hvis man spørger to af de roere, der er forholdsvis nye i landsholds-sammenhæng.

Magnus Rathenborg, der var en del af den besætning i BM4-, der deltog ved U-23 VM sidste år i Poznan, var således en del af den landsholdstrup, der tidligere på måneden satte kursen mod Aviz. Og den blot 19-årige Holstebro-roer var imponeret over den modtagelse han har fået på landsholdet.

”Føler mig som en del af truppen”
”Man kan måske godt føle sig lidt ”grøn”, når man pludselig bliver indlemmet i DRC og skal på træningslejr med resten af landsholdet. Alting er meget nyt, man kender måske ikke alle og man har mange spørgsmål. Men jeg må sige, at alle har været superflinke til at hjælpe en på vej, og med det samme har jeg følt som en del af truppen”, siger Magnus Rathenborg.

Den 24-årige Fredrik Leicht (Københavns Roklub) var for første gang med på turen til Portugal i 2016, men også han bekræfter, at det ikke tog lang tid før han faldt godt i spænd med resten af truppen. ”Nu kender jeg alle rigtig godt, men jeg kan da huske, da jeg var med første gang, at man naturligvis var spændt på alle de nye ting, man skulle vænne sig til, og naturligvis også om man ville falde godt ind i truppen. Men fra første dag følte jeg mig meget velkommen. Jeg synes, at de etablerede roere gjorde meget for med det samme at inkludere mig i alting, og det fik mig også lynhurtigt til at slappe af og føle, at jeg havde en berettigelse på holdet”, siger Fredrik Leicht.

Landsholdet rejser tilbage til Portugal den 3.marts på den anden af i alt tre træningslejre i Portugal i år.